AIDA64 değerlerim normal mi?

Charmander1903

Kilopat
Yer
Kocaeli
19 derece olması zaten pek mümkün değil. CPU sıcaklığını baz almalısın yani 45 derecedir işlemci sıcaklığın.
Benim notebook dün geceden beri açık şuan oradan yazıyorum youtube dan müzik açık internet download manager indirme yapıyor sıcaklığa bakayım dedim bende forumda geziniyorum 60C CPU GPU:52C iyi mi acaba değerler notebooku temizlemiştim.

Kullandığın ürünün marka modelini bilmiyorum ancak gündelik kullanım için üretilmiş ince kasa leptoplardan ise hiç de anormal değil.
İçerisinde CoreI7 serisinden işlemci bulunup kıytırık bir soğutma sistemini beraberinde getiren tonlarca leptop var piyasada, hal böyle olunca ısınıyor tabi cihazlar.

Bana boştaki değerlerden öte yük altındaki değerler lazım. Kaldı ki boştaki değerlerin de pek iyi değil açıkçası

Yük altında ki nasıl ölçeceğim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Maksimum 88 dereceye çıkmış, ortalama 84 derece civarında dolanmış.
Olağan değerler açıkçası, pek bir anormallik yok.
Ancak eş zamanlı olarak CPU ve GPU'yu da yük altına soksaydınız daha da artardı sıcaklık.

Temizlikten kastınız sadece tozlardan arındırmak ise termal macun değişimi yapmanızı da öneririm.

Termal macunu değiştiremedim. Temizliğide düzgün yapamadım zaten laptobun altındaki vidalar yalama olmuş. Açamadım ufacık zaten. İsmini unuttuğum araçla da eritemem korkuyorum bir şey olur diye. Peki fan girişlerine süpürgenin ucunu yaslayıp iyice çektirsem olur mu ?

Not: Bu süpürgeyi yaparken PC açık mı kapalı mı olmalı ?

Lehim makinesinden bahsediyorsan uzak dur, güzelim leptobu eritmeye falan kalkma Vidanın üstündeki hatlar zamanla kaybolduysa, tornavida tutunamıyorsa ailene bir danış, vardır bir bildikleri.

Süpürgeyi fan ızgaralarının dibine, bilgisayar çalışırken tutma elbette. Zaten fanı tam aksi yönde çalıştırmaya zorlayacaktır bu hareket.
Sistem kaplıyken yapabilirsin ancak ne denli faydası olur tartışılır.

Fark edilir iyileşme istiyorsan termal macun bakımı yapılmalı. Son olarak Türkçe kurallarına biraz özen göstermeni rica edeceğim.

Teşekkürler klavyem bozuk imzamda yazıyor. A harfine basıyorum. B yazıyor. Q görünümlü F klavyesi alışamadım. Bazen harflar arada kaynıyor. Kusura bakma termal macun bakımı nasıl yapılır hiç bir bilgim yok. Zaten vida yalama olduğundan biraz zor gözüküyor o da.

Termal macun bakımı hakkında herhangi bir bilgin veya tecrüben yoksa elbette işi bilen birine yaptıracaksın.
Garanti süresi dahilinde ise garantisine, değilse ücretini vermek karşılığında herhangi bir servis veya semtinizde bulunan bir bilgisayarcı ismiyle tabir ettiğimiz mağaza, dükkan, işletmelere götürebilirsiniz. Ortalama 30TL ücret söz konusu olabilir, daha fazlasını vermezdim şahsen.

Türkçe kuralları konusunda ben sadece öneride bulunabilirim Ben de sen gibi bir kullanıcıyım.
Kullandığın klavyenin sorunlu olması yöneticiler katında bir bahane olarak kabul edilmez. En azından cümlelere büyük harfle başlayabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…