AIDA64 Extreme CPU Stress Ayarları Nasıl Olmalı?

Makaleler
3
Fotoğraftaki 1-2-3 numaralı parametrelerden hangileri CPU stress testi için açılması gerek? 1 numara CPU, 2 ve 3 numaradakiler ne oluyor?

Dosya Ekleri

• fff.png
    fff.png
    92,8 KB · Görüntüleme: 107
  • CPU : Merkezi işlem birimimiz, mutlak işaretli bulunmalı.
  • FPU : Merkezi işlem biriminin matematiksel hesaplamalardan sorumlu kısım.
  • CACHE : Bildiğiniz üzere işlemcimizin ön belleğine verilen isim L1-L2-L3.
  • System Memory : Anlaşılacağı üzere RAM belleklerimizden bahsediliyor.
  • Local Disk : Yerel Disk yani HDD veya SSD gibi depolama aygıtları.
  • GPU : Grafik işlemcimiz.

Hocam burada: sadece CPU işaretliylek stress tesitinde sonuç aşağıdaki gibi. ( Mevcut soğutucu Snowman 6 ısı borulu, 3 fanlı model)
Lakin olaya FPU ve CACHE dahil olunca sıcaklıklar maksimumda ara ara 90'lara zıplayıp genelde 80-84'ler arasında oynuyor. Öyle görünce hemen testi durdurdum, kaça kadar çıkıyor bilmiyorum. :)
Şimdi mevcut soğutucum yeterli midir yoksa daha iyisini almam gerekir mi?

@BerkayZ87

Dosya Ekleri

• 10dk strees tesit 4.4.png
    10dk strees tesit 4.4.png
    711,6 KB · Görüntüleme: 117
Hocam burada: sadece CPU işaretliylek stress tesitinde sonuç aşağıdaki gibi. ( Mevcut soğutucu Snowman 6 ısı borulu, 3 fanlı model)
Lakin olaya FPU ve CACHE dahil olunca sıcaklıklar maksimumda ara ara 90'lara zıplayıp genelde 80-84'ler arasında oynuyor. Öyle görünce hemen testi durdurdum, kaça kadar çıkıyor bilmiyorum. :)
Şimdi mevcut soğutucum yeterli midir yoksa daha iyisini almam gerekir mi?

@BerkayZ87

İşlemciniz nedir? Snowman X6 var sanırım elinizde.

İşlemciniz nedir? Snowman X6 var sanırım elinizde.
i7 4790k, evet bu soğutucu var.
https://www.hepsiburada.com/snowman-6-bakir-kanalli-3-fanli-rainbow-x6-cooler-fan-pm-HB00000UVGM3
Yeni soğutucu ama sanırım yeterli gelmiyor. Normalde işlemci 4.4 GHZ turbo boostı var. Lakin sistem otomatik olarak 4.2 GHZ sabitliyor. O şekilde kullandığımda sorun yok, yük altında 65 dereceyi geçmiyor. Biostan performansa alınca, 4.4 GHZ sabit bir şekilde kullanırken yukarıdaki gibi sıcaklık değerleri oluyor.
Sadece 1. seçeneği seçtiğimde 70-75 civarlarında seyir ederken, 2 ve 3. seçenekler dahil olunca 85-90 kadar çıkıyor. CPU sıcaklık testinde bu 3 seçeneğinde hepsi işaretlenmesi mi gerek? Stabil olup olmadığını veya soğutucunun yeterli olup olmadığını hangisine göre bakacağız ve maksimum kaç derecelere kadar çıkması gerek?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı