Çözüldü AIDA64 kapattıktan sonra mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 11
Makaleler
10
Daha fazla  
Bugün AIDA64 kurdum ve birkaç şeye baktım tam çıkarken mavi ekran hatası verdi bu program öncesi bir kere bile mavi ekran hatası yaşamamıştım direkt kaldırdım ve baktığım kadarıyla bu program kaynaklı mavi ekran hatası alanlar da varmış. Minidump dosyasının resmini atıyorum bilgili arkadaşlar yorum yapabilirse sevinirim.

1.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
kerneld.x64 nedenli çökme söz konusu. Bu da AIDA64'ün kernel düzeyde çalışan sürücüsü oluyor. O anlık bir sorun olduğunu düşünmekteyim. CPU-Z ya da HWMonitor tarzı bir uygulama ile çakışmış olabilir, sistem kontrol araçlarını bir arada kullanmamanızı öneririm.

Bu bahsettiğim türde AIDA64 harici açık bir uygulama var mıydı? Varsa beraber kullanımı çökertmiş olmalı. Bundan sonra da tekrarlayacağını düşünmüyorum. Tekrarlarsa da AIDA64'ü kaldırıp tekrar kurabilirsiniz. Son durumu test edip paylaşırsanız sevinirim.
Minidump dosyası paylaşınız.

Minidump dosyası paylaşınız.

BlueScreenWiever ile bir ekran görüntüsünü attım zaten.

kerneld.x64 nedenli çökme söz konusu. Bu da AIDA64'ün kernel düzeyde çalışan sürücüsü oluyor. O anlık bir sorun olduğunu düşünmekteyim. CPU-Z ya da HWMonitor tarzı bir uygulama ile çakışmış olabilir, sistem kontrol araçlarını bir arada kullanmamanızı öneririm.

Bu bahsettiğim türde AIDA64 harici açık bir uygulama var mıydı? Varsa beraber kullanımı çökertmiş olmalı. Bundan sonra da tekrarlayacağını düşünmüyorum. Tekrarlarsa da AIDA64'ü kaldırıp tekrar kurabilirsiniz. Son durumu test edip paylaşırsanız sevinirim.

Çözüm
Kerneld. X64 nedenli çökme söz konusu. Bu da AIDA64'ün kernel düzeyde çalışan sürücüsü oluyor. O anlık bir sorun olduğunu düşünmekteyim. CPU-Z'ya da HWMonitor tarzı bir uygulama ile çakışmış olabilir, sistem kontrol araçlarını bir arada kullanmamanızı öneririm.

Ses sürücüsü ile alakalı bir sorun gördüm gibi hocam ek olarak.

Evet kapatmadan önce HW Monitörü açmaya çalışmıştım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı