AIDA64 "Overheating detected!" mesajı endişelendirmeli mi?

Angelic

Kilopat
Yalnızca 1 saat LoL oynanmış bir laptopta AIDA64'ü açıp ilgiyi sekmeyi açtığımda bu aşırı ısınma uyarısıyla karşılaştım az önce. AIDA64'ü sürekli kontrol etmiyorum ama bu uyarıyı en son 2 gün önce gördüğümde 10 dakikalık bir stres testi yapmıştım, onun da sonuçları ikinci görselde. Satın alalı henüz bir hafta oldu, takıntılı olduğumdan hâlâ her gün bir sorunu var mı diye düşünüp kusur arıyorum. LOQ 15IRX9 modeli, i7-13650HX ve RTX4060 (115W) var. Vantage'da fanlar yüksek hıza ayarlı. Başka ne belirtmem gerekiyor aklıma gelmiyor şimdi. Endişelendirmeli mi bu durum?

Son düzenleyen: Moderatör:
98 derece çok fazla hocam, o işlemci mobil 4060 ile nasıl o kadar ısınmış anlamadım normalde masaüstü 4070 Super'i bile besleyecek güçte.

Bu yıllardır laptoplarda olan bir durum. Laptop fazla ısınır hele oyun oynamak için yapılmış laptoplar iki kat ısınır. Masaüstüne geçmeden önce 3 yıl boyunca 99 derece işlemci ile oyun oynadığımı bilirim. Laptop dur ısınır bu kadar basit. Performans moduna ayarlamışsınız bu yüzden bu kadar yüksek değer vermiş. Performans modu harici normal mod tarzı daha rahat modlar varsa ona geçebilirsin. Ama bir sorun olmaz. Zarar verecek kadar ısınırsa zaten laptop kendini kapatır . Laptoplar bu sıcaklıklara göre dizayn ediliyor. Termal macun yenileme fan temizleme falan derdim ama alalı yeni oldu diyorsun. Yapabileceğin en yararlı şey laptop soğutucusu almak olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…