AIDA64 RAM test sonucu

EmRe92

Kilopat
Arkadaşlar, RAM test ettim. DIMM kısmında RAM'ın voltaj değerleri düşük mü bir problem var mı bakabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Laptop kullanıyorsanız normal.
Masaüstü bilgisayar için ise XMP açık olmayabilir ancak anormal bir değer değil. Herhangi bir zararı olmaz.

XMP, RAM frekansı ve gecikmeleri daha performanslı hale getirecek şekilde hazırlanan RAM profilidir. BIOS'tan XMP veya D.O.C.P adı altında bulabilirsiniz. Bu ayarı "Profile 1" olarak seçip kaydedip çıkabilirsiniz.

Masaüstü kullanıyorum bios ta xmp açık. Birde ramın üstünde önerilen 1.35 yazıyor

Masaüstü kullanıyorum bios ta xmp açık. Birde ramın üstünde önerilen 1.35 yazıyor
"Önerilen 1.35v" dediğiniz XMP profilinin voltajıdır diye düşünüyorum.
Power Down Mode açık olabilir diyeceğim ancak eğer RAM'i teste sokup bu sonucu almışsınız dolayısıyla bundan kaynaklı da düşük olamaz.

Ya XMP açık değil veya XMP profili 1.2v olmak üzere çalışıyor ya da Aida64 değeri yanlış okuyor. 1.2v DDR4'ün standart voltajıdır.

Ya bir şeyleri kaçırıyorum ya da 3 ihtimal var.

Anakart, işlemci ve RAM'inizi paylaşabilir misiniz?

Anakart: B550 Tomahawk
İşlemci: Ryzen 5600x
Ram: Corsair 16GB(2x8) Vengeance RGB RT 3200mhz CL16 DDR4 Ram

BIOS fotoğrafı sa atar mısın XMP açtığın yerin? Ve Görev Yöneticisi performans-bellek bölümünden kaç MHz'de çalıştığını gösteren yerin. Hatta CPU-Z indirip Memory ve SPD kısımlarının da ekran görüntüsünü atın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…