AIDA64 stress GPU crash problemi

Cnpay

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba öncelikle,

Sistemimi AIDA64 üzerinden test ederken stress GPU(s) seçeneğini seçip testi başlatınca bilgisayarım tepki vermeyi bırakıyor. Fareyi oynatma komutlarım 1-2sn geç ve kesik kesik iletiliyor. Sabırla testi kapatmak için stop tuşuna basmama rağmen test kapanmıyor ve bu problem bilgisayarı tuşundan basılı tutup kapatana kadar asla düzelmiyor.

AIDA64 de mi problem var diye test etmek için FurMark üzerinde GPU stress test açtım fakat bir problem ile karşılaşmadım. Fakat burada da RivaTuner ve FurMark GPU 98-100% arasında GPU kullanımı gösterirken görev yöneticisinde 70%lerde geziyor. Aynı durum AIDA64 testi yaparken görev yöneticisinde GPU 100% olarak net şekilde gözüküyor (çökmeden önce kıl payı bakabildim.).

Chrome da YouTube'dan video izlerken nadir sapma oluyor ama bu problemi ekran kartına yoramadım pek çünkü internette araştırdığımda bu gidip gelme (sapma) problemini yaşayan birçok insan gördüm (belki de ekran kartıyla alakalıdır tam bilemiyorum.).

Sistemim bir laptop ( MSI Vector GP68hx 13VH-208TR)
i7 13700HX.
RTX 4080 laptop 12 GB.
Windows 11 yüklü.
Bütün MUX modlarında aynı sorun bulunuyor.

Ekran kartı sürücüsünü DDU ile kaldırıp tekrar kurmayı denedim bir şey değişmedi.
Programı kaldırıp tekrar kurdum sonuç değişmedi.
Ek olarak daha önce aynı model cihazdan 2 tane daha kullanmıştım ve bir problem yaşamamıştım AIDA64 üzerinde.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı