AIDA64 testinde 3300X sistem donuyor

Neshter

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem kararlilik testini başlattiğimda bilgisayar donmaya başliyor. Fare imleci bile ara ara donuyor. Programin zaman sayaci da donarak ilerliyor. Bu normal mi?

3300X.
B350 Plus.
GTX 960 2 GB.
8 GB 3200 MHz RAM.
450W Akasa PSU.
Windows 11 Pro.

Local disk hariç hepsi seçili.

Arkadaşlar galiba ekran kartinda sorun var. Testleri tek tek denedim ve sadece ekran kartini seçtiğimde donma oluyor. FurMark testinde de hareket eden göz dona dona hakaret ediyor. Sizce iade etmeli miyim?

Son düzenleme:
Sistem haddinden fazla yüke girdiği için normal olabiliyor böyle şeyler. Günlük kullanımda, oyunda vs sorun olmuyorsa dert yapacak bir şey değil.

12400F sistemde bu donmalar olmuyordu. FurMark testine soktuğumda da surekli drop yiyor. CPU sicakliği 64 derece iken CPU diyot sicakliği 95 derece oluyor. Parçalar ikinci el ve get ile aldim, iade hakkim var. İade etmeli miyim?

İşlemcinin sıcaklığı fazla, soğutucu macun montajı düzgün yapıldı mı? Ekran kartı sıcaklığı nasıl bir de?
4 vidayı da oturtup dönmeyinceye kadar sıktım. Macunu elimle ince tabaka halinde yaydım. Ekran kartı sıcaklığı yükte 60-65 derece. İşlemciden tam emin olmak için prime95 ile test edip ekran görüntüsü atabilirim.

1682514529434.png

Hocam testi başlattığım an soket sıcaklığı 95 dereceye çıktı. Bu, anakartın sorunlu olduğunu mu gösteriyor? CPU 60'larda çünkü.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı