Aile evinden ayrılmak çözüm mü?

17 yaşındayım açıkçası önceliğim zaten üniversite kazanmak.
17 yaş bunun için çok erken. Amacın şu an sıkıca ders çalışmak, iş hayatına başladığında da birikim yapmak olmalı. Yani şu an geleceğini iyi bir şekilde inşa etmezsen belki de 30 yaşına kadar aile evine mahkum kalacaksın ve emin ol ilerleyen yaşlarda şimdikinden çok daha fazla baskıyla karşılaşacaksın.
Ama şunu da bilmelisin ki hayat sadece kafa dinlemek, eve istediğin saatte girip çıkmak, sesli şarkı dinlemek, daha özgür olmak üzerine değil. Ben senden yaşça büyüğüm ama ailemleyim çünkü bunun için çıkarım var. Eve çıkarsam 3 yılda biriktireceğim parayı burada 1 yıldan az sürede biriktirebiliyorum.

17 Genç yaş dostum. Emin ol ailen kötülüğünü istemez. Dışarıda kimin başına ne geleceği belli değil. Bende geç saatte ne zaman dışarıda olsam annem hep arar durur bir kere açmasam eve gelince dünyanın lafını yapar ama hep alttan alırım laf söyleyip de üste çıkmanın manası yok. Biraz büyü kendi kazancın ile geçinebilecek konuma gel hayatına bak. Verdiğin örnek üzerinden de mesela desen ya anne/baba bak şunu alıyorum nasıl? Sizce bunu mu alsam şunu mu? Bu tarz ilerlemen en iyisi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…