Aile içi tapu devri nasıl yapılır?

egolego

Hectopat
Daha fazla  
Kardeşimin üstünde olan ev tapusu var ve babama devredecek bunun için nasıl bir süreç işletmeliyiz? Hem ileride başımız ağrımasın hem de olabildiğince minimum masraf çıksın tapuda. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Kardeşiniz burada değilse birinize vekalet versin ptt ile göndersin. Ondan sonra tapuda eğer imkan varsa fiyatını oldukça düşük belirtin ki ödediğiniz harç ona göre düşük olsun.

Kardeşiniz burada değilse birinize vekalet versin ptt ile göndersin. Ondan sonra tapuda eğer imkan varsa fiyatını oldukça düşük belirtin ki ödediğiniz harç ona göre düşük olsun.
Sanırım olduğundan düşük göstermek de suçmuş. Belediyeye gidip evin rayiç bedelini öğreneceğim ve onun 10₺ üstü satış bedeli girip yaptırcam. Böylelikle başımız ağrımaz diye düşünüyorum.

3 milyonluk daireyi 400e verende gördüm sorun olmuyor. Eskiden aldık teslimatı yapmadık dersiniz sorun olmaz pek.

Ama yinede size kalmış.

Kardeşinizin eşi veya çocuğu varsa ileride başınız ağrır her türlü. Tasarrufun iptali, muvaaza vs vs.

Belediyeden gidip rayiç bedeli öğrendim. Rayiç bedelin 100 TL üstünü satış bedeli olarak gösterdim. Bu bedel üzerinden %4 Tapu Harcı ve Döner Sermaye Bedeli (2025 yılı için 3549 TL) ödedim. Normal satış işlemi gibi süreç işledi. Rayiç bedelden düşük gösterirseniz ilerde ceza yeme ihtimaliniz yüksek. Biz ilk alırken müteahhit rayiç bedelden düşük göstermişti 2 yıl sonra ceza gelmişti ve farkı ödemiştik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…