Çözüldü Steam Aile paylaşımından sadece DLC oynanabilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

azkeskin

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, görselde attığım gibi aile paylaşımımızda ben ve arkadaşımda Cyberpunk var fakat onda ayrıca DLC de var. Eğer oyunu kendi hesabımda oynasam aynı save ile DLC'ye arkadaşımdan devam edebilir miyim? Ya da arkadaşımın kopyasını seçsem oyun kaydım kendi hesabıma yazılır mı?

Çözüm

Oynadığınız saatler havada kalmıyor, siz ortak kullanmış oluyorsunuz ve size yazılıyor. Cyberpunk için birebir deneyimledim. Aile paylaşımımızda Phantom Liberty artı oyun vardı fakat bende sadece oyun vardı, DLC oynamak için kopyayı değiştirdim. Save dosyam Steam Cloud üstünden bana ait olan geliyor zaten. Bir kaybınız yok. Siz arkadaşınızın save üstünde oynamak isterseniz ondan almanız gerek dosya yoluyla, onun Cloud Save'i size gelmiyor.
Bildiğim kadarıyla eğer oyun sizde olmasaydı DLCleri kullanabilirdiniz ama oyun sizde de olduğu için DLCleri kullanamazsınız. Evet biraz saçma ama sistem böyle Steam'de.
Aslında anladığım kadarıyla tercih edilen kopyayı arkadaşıma aldığımda hem onun oyununu hem de DLC'sini kullanabiliyorum. Fakat merak ettiğim konu ana oyun save'ini kendi hesabımdan devam ettirip DLC'de arkadaşıma geçebilir miyim? Oynadığım saatler havada kalmasın bana yazılsın istiyorum çünkü.

Oyun bulut üzerinden sizin Steam hesabınıza kaydolur diye okudum sorun çıkmaz denemekte yarar var.

@zEnlefy doğrusu nedir?

Son düzenleme:

Oynadığınız saatler havada kalmıyor, siz ortak kullanmış oluyorsunuz ve size yazılıyor. Cyberpunk için birebir deneyimledim. Aile paylaşımımızda Phantom Liberty artı oyun vardı fakat bende sadece oyun vardı, DLC oynamak için kopyayı değiştirdim. Save dosyam Steam Cloud üstünden bana ait olan geliyor zaten. Bir kaybınız yok. Siz arkadaşınızın save üstünde oynamak isterseniz ondan almanız gerek dosya yoluyla, onun Cloud Save'i size gelmiyor.

Çözüm
Tamamdır şimdi senaryoyu söylüyorum. Diyelim ki kopyayı arkadaşıma çektim ve 50 saat Cyberpunk ana oyun ve 20 saat DLC oynadım. Kendi oyunlarıma girdiğimde o oynadığım saatler bana yazılıyor mu?

Steam tam tersini söylüyor. Bir açıktan faydalanmış olabilirsiniz başka bir açıklaması yok çünkü Steam buna olanak tanımıyor.

Eki Görüntüle 2256582
Bu olayı değiştirmişler sanırım hocam.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…