Aile Sağlık Ocağı nereye şikayet edilir?

453476

Megapat
Makaleler
1
Yaklaşık 1-2 haftadır hastayım, başım aşırı derecede ağrıyor. İki gün önce Aile Sağlık Ocağı'na ilaç yazdırmak ve rapor almak için gittim. Aile hekimimiz yoktu başka hekime yönlendirdi. Okey burada bir sıkıntı yok. Bugün hastalığım devam ettiği için gidip yine rapor alacaktım.

Bizim kendi aile hekimimiz bugün de yoktu. Ve iki gün önce gittiğim aile hekimi vardı yine ve kayıt açtığımda sistem ona yönlendirdi. Sonra kapısına gittiğimizde sekreter, kendi aile hekimimiz olmadığı için kaydı sildiğini söyledi. Ama sistem yine başka aile hekimini yönlendirmişti ve o hekimi gözümle görmüştüm.

Sekretere neden iptal ettiğini sorduğumda aile hekiminiz yok dedi. Ben de sistem zaten başka hekime yönlendirdi dedim. Sekreter de yine yok dedi. Gözümle gördüm dedim, illa tartışalım mı, güvenliği mi çağırayım diye yanıt verdi. Saçma sapan bir tavır takındı. Nereye şikayet edebilirim bu personeli?

Sağlık bakanlığıyla iletişim kurup şikayet ve talep bildiriminde bulunabilirsiniz.

CİMER üzerinden şikayetinizi bildirin. Hiçbir şey olmasa bile personelin savunması alınır, bu bile tedirginlik yaratır ve keyfi uygulamaları azaltır.

Bizim aile hekimimiz ile ilgili bir şikayetimiz olmuştu ve sağlık bakanlığına bildirdiğimizde anında hekim değişikliği yapılıp diğer hekimde uyarı almıştı.

Sırf bu tavırı yüzünden neredeyse devlet hastanesindeki bir doktoru dövüyordum. Televizyonlara çıkıp beyaz kod diyerekten ağlamasını iyi biliyorlar. Herkese aşağılayıcı bir muamele takınıp iş ciddiye binince hemen güvenlik çağırıyorlar o yüzden uğraşmaya değmez. Uğraşacağım derseniz CİMER'e ve il sağlık müdürlüğüne gidip durumu anlatın onlar ilgilenirler.

Katılıyorum soru soruyorum anlamak için başından salmaya çalışıyorlar geçen diş taşı temizliği için gittim düzgün bile temizlik yapmamışlar zar zor periodontoloji doktoruna sevk ettirdim kendimi birde dişimde çok hafif sallantı söz konusu diyorum dişini fırçala geçer diyor

Kerpeten ile laf almaya çalışıyorum doktorun ağzından

Dişin hafif ileriye geri sallanması normal dedi periodontoloji çünkü çene kemiğine giden basınç bu sayede azalıyor diyor bilmiyorum doğru mu söylüyor ?

Sabah kalktığımda dişlerimi kontrol ediyorum artık o dereceye geldim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…