Aile sorunları

fanatik1tarsftar

Femtopat
Selam. Ben ailem ile anlaşamıyorum. Babamdan tokat yedim bu onurumu çok kırdı. Sürekli bir kavga halindeyiz. Din meselesinde sürekli nankör vs gibi ithamlar alıyorum.Onlarla aynı şehirde okuyorum. Ayrı eve çık derseniz de ekonomik durumum el vermiyor. Sizce ne yapmam lazim?

Son düzenleme:
Selam. Ben ailem ile anlaşamıyorum. Babamdan tokat yemek onurumu çok kırdı. Sürekli bir kavga halindeyiz. Onlarla aynı şehirde okuyorum. Ayrı eve çık derseniz de ekonomik durumum el vermiyor. Sizce ne yapmam lazim?

Neden tokat yediniz oda önemli tabi ama sonuç olarak mevzu şu ki:
Bir iş sahibi olana kadar (kendi kendine yetecek para) ya da evlenene kadar çekmek zorundasın. Bunları sineye çekeceksin. Ne kadar sinir olsan da idare etmen gerekiyor. Zor evet. Ama yapacak bir şey yok. Eğer bu durum bir an önce bitsin istiyorsan kendine kalıcı bir iş bulmaya çalış. Yani şöyle ki garsonluk, inşaat tarzı hemen girebileceğin işler değil de işini yaptığın sürece seni işten çıkarmayacak bir yerlerde çalışman lazım.

Hocam kardesimle kavga ettik orada haklı olmama rağmen kavga etmişim diye tokat yedim ve din meselelerinden ötürü nankör,kötü yetiştirilmiş vs. gibi ithamlar alıyorum. Sürekli halime şükretmekten bahseden bir basbaya sahibim.

İşte ne yazık ki dediğim olay geçene kadar bitmez bu. Bir an önce kendi ayağının üstünde duracak şekilde hayatını yönlendir.

Bir süre huyuna suyuna gidin(?). Zamanla aranız düzelir herhalde sonra bakarsınız duruma göre. Bu arada sakıncası yoksa din meselesi derken ne demek istiyorsunuz

Hocam bende çoğu zaman ailemle anlaşamaz kavga ederim. Bunun tek çözümü onlardan uzaklaşacak aktiviteler yapmak(işte çalışmak falan) veya he deyip geçiştirmek maalesef. Öbür türlü maalesef elinize hçbir şey geçmiyor hatta zararlı durumda oluyorsunuz.

Bir süre huyuna suyuna gidin(?). Zamanla aranız düzelir herhalde sonra bakarsınız duruma göre. Bu arada sakıncası yoksa din meselesi derken ne demek istiyorsunuz
Hocam ben deistim ama ailem dindar ve bundan dolayı onlara deist olduğumu söyleyemiyorum. Her ibadet ettiklerinde bana da yapmam konusunda baski kuruyorlar.

Hocam ben deistim ama ailem dindar ve bundan dolayı onlara deist olduğumu söyleyemiyorum. Her ibadet ettiklerinde bana da yapmam konusunda baski kuruyorlar.
Birkaç seçenek kalıyor o zaman bence:
Yapmak istemediğinizi İslam'da (bulundukları din budur diye tahmin ediyorum) zorlama olmadığını hatırlatabilirsiniz.( Anlayışlı değillerse pek işe yaramayabilir ama.)

Zor olsa da yapmacıktan farzları kılabilirsiniz. Zaten 2-4 rekat hepsi. (tavsiye etmiyorum)

Diğer bir seçenek de sonuçlarını düşünüp gerçeği söylemek.

Ya da bir süre uzağa gitmeyi deneyebilirsiniz belki. Pansiyonu olan bir okula(7niversite ise yurda) gidebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…