Merhaba değerli Technopat kullanıcılaları bu olayı 1 saat önce yaşadım konuda içimi biraz döküp rahatlamak ve sizin de fikirlerinizi almak istiyorum.
Yazım yanlışlarım olursa çok özür dilerim konuyu yazmadan önce panikatak geçirdim şimdiden hepinizden özür dilerim
Aile terbiyesi günümüz türkiyesinde çoğu çocuk tarafından alınmamış çocuk yapmaması gereken ailelerin veya çocuk yapıp üstüne çocuğuna yeteri kadar ilgi vermemesi tam tersi aşırı ilgiden dolayı çocuğun şımarması veya çocuğunun yanlış ortamda bulunmasından kaynaklı çocuklarının ailelerinin yanında yapamadığı şeyleri dışarıda başka ortamlarda yapmaları vb. durumlarda çocuğun sosyal ortamda ve çevrelerde yerli yersiz davranışı olan bir sürü çocuk var ülkemizde.
Çocuğun okulda olsun tanımadığı kendisinden büyük insanlara olsun yaşlılara olsun sosyal medya ortamında olsun kendi çevresinde olsun yaptığı yerli yersiz her harekerler çoğu zaman aileden kaynaklıdır bana göre çünkü eğitim her zaman ailede başlar çocuk küçüklükten itibaren her şeyi her kelimey her cismi ailesinden öğrenir ve aileside çocuğa yanlış öğretirse veya öğretmez ise çocukta girdiği çevrelerden öğrenecek ve onlardan öğrendiği için onlara benzeyecektir.
Gelelim az önceki yaşadığım olaya 10 sınıf öğrencisiyim okulumuz her zaman 9 da başlar etütlerde dahil olmak üzere okup 17.40 biter herkes evine dağılır bugün biraz oyalandım ve evin tam yarısındaki yola geldim 2 tane elektrikli scootrea binen 7 8 sınıfa giden elemanlar cafe ve restorantın olduğu bir düzlük alanda 1 tanesi üzerime doğru sürüyordu herhalde çekilir diye yana geçtim ne gariptirki çocuk yine üzerime doğru geliyoe öbür tarafa geçtim hayret insan varlıklı eleman üzerime yine sürüyor ve aramızda 1 metreden az mesafe var sırtımda ağır bir çanta çünkü eve gidince bu konuyu yazmak yerine soru çözüp o günün tekrarlarını yapacağım değil mi her neyse bunun sırası değildi o ağır çantayla kendimi öbür kenara çimlerw fırlattım ki insan varlıklı o elemana ve bana zarar gelmesin diye o anli reflex ile çok ağır olmayan herkesin dilinde olan bir küfür ettim çocuk bunu duyunca bana sövdü hem de 30 40 saniye boyunca aralıksız ben çocukla adamakıllı konuşmaya çalıştıkça o bana daha çok sövüyor çevredeki insanlarda bu çocuklara kızıyor ve çocukların gram umurzamazlığı yok gelsene buraya deyincede kaçtı delikanlıda scooter var yetişemem değil mi çevredeki ablalardan biri bunlardan her gün çektiğini söyledi çok bulaşmamı kafama takmamak gerektiğini bende çok takmadım allahından bulsun deyip evime doğru devam ettim evin çeyrek yolunda bu çocuklar yine önüme geldi bana uzun uzun baktı ne diyeceksin kanka dedim 20 saniye yine sövdü başta etmediğim laf dışında çocuğa 1 kere bile hakarette bulunmadım çocuğa gel dedikçede kaçıyordu tam bir mal o düzlük kafelelerin olduğu bir alanda 2 tane abla ve yanında bebeği vardı bu çocuklar dursun diye önüne bile atladılar bende sinir ve panik ataktan dolayı o anki heyecanla ne yapacağımı bilemedim ve bu elemanların peşinden gittim ablalarda durdurmaya çalıştı pek işe yaramadı oradan sıyrıldım fakat yakalayamadım tabii ve şu an düşünüyorum ki iyi ki yakalamamışım çünkü çocuk benden boy olsun cüsse olsun aşırı küçük ve elime geçseydi gerçekten sonrasında pişman olacağım şeyler yaşabilirdim ve neyse ablaların yanına geri döndüm ve onlarda son zamanlarsa haberlerde yaşanan olaylar gibi başıma bir şey gelmemesi için sağ olsun beni evime kadar eşlik ettiler sonuç nemi sonucu ben size diyeyim sitedeki kaydırağa yumruk atmaktan elim yara oldu ve büyük ihtimal çatladı yavaş yavaş elim şişiyor o çocuklar ise güle güle kahkaha ede ede bu olayı arkadaşlarına anlatacaklar şimdi öğrendinizmi akran zorbalığının sonunu ve aile terbiyenin öneminini buraya kadar okuduysanız gerçekten teşekkür ederim içimi dökmek istedim yazım yanlışlarım için tekrardan kusura bakmayın.