Aileler neden hep cimridir?

O zaman oturduğunuz yerden kalkıp çalışmaya başlayacaksınız.
Konu, sahibinin mesajı mı silinmiş? Mesajı göremedim de. Ne yazmış çok merak ettim. Pardon şimdi gördüm. Göz ardı ediliydi ben de. Yeni aklıma geldi teşekkürler.

@Eldrithc Sizin de göz atmanızı isterim bu konuya.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaw şimdi ağır bir şey diyeceğim fakat ban yerim diye bunu düzgünce anlatacağım. Annen baban senin geleceğin için çabalıyor, çalışıyor; sen 1 eşofmanın lafını yapıyorsun. Ailen, ‘Oğlum daha iyi bir hayat yaşasın’ diye fedakârlık yapıyor, sen onların aldığı 1 eşofmana laf ediyorsun. O zaman git çalış, para kolay kazanılıyor mu öğren.

Konunun gittiği duygusal, ahlaki veya etik kısmını kenara koyarsak...

Günümüzde ekonomik bir buhran ayrıca eskilerin "Tüp kuyruğu" gibi mevzuları var. Anneniz kaç doğumlu bilmiyorum ama köyden gelme biri ise bu dahada belirgin olabiliyor.
Bu tarz aileler çoğunlukla ucuza kapatma odaklılar, "Zaten büyüme çağında, 1 seneye sığmaz içine." gibi veya farklı bahaneler ile ucuza kaçabiliyorlar. Belli bir yaştan sonra zaten birey olduğunuz için onları ikna edebiliyorsunuz. Belki anneniz inatçı olabilir ama illaki onunda F/P takıntısı olduğu bir konu vardır, oradan enazından kendisinin gözünü açabilirsiniz.
Şahsen büyüklerime çok kez ucuz etin yahnisinden ağızlarının nasıl yandığını gösterdiğim için kafalarına "F/P, kalite" algısını koydum. Genede "Para kolay kazanılmıyor." lafı ile sıkıntı çıkıyor.

"Çözüm ne peki?" Babanızı arayın ve diyin ki: "Baba eşofman alıcam ama dışarıda giyeceğim için kaliteli birşey lazım." Kaç TL ise versin size ve sizde gidip alın. Eğer babanızda "cimri" ise parayı siz kazanacaksınız, ne diyelim.

Bonkör ve kalite takıntılı Türk aileleride gördüm sayılır. Bazende yaşlandıkça hurda ürünlerle uğraşmak istemeyip, "Başım ağrımasında..." kafasına girebiliyorlar.
Ekonomik duruma, yaşa ve ürüne göre bu değişiyor kısaca.

Dostum belli ki yaşın henüz yeterli değil fakat şunu söyleyebilirim, ileride kendin çalıştığın zaman maaşın ile su bile almak istemeyeceksin.

O kadar haklısın ki anlatamam.

Yukarıdaki ego tatminkarlarını dinlemeni önermem.
Yaşın küçük büyük ihtimal. Zamanı gelince kimseden karşılıksız bir şey beklememeyi öğreneceksin. Seni burada azarlayıp ego tatmin etmek yerine yapabileceklerini söyleyeceğim, herkes kadar sende biliyorsundur sonuçta paranın kolay kazanılmadığını.
Eğer Annen ve Baban cimriyse onlara açık açık isteklerini söyle ve gerekirse bekleyebileceğini ama, burada AMA diyorum.
Senin isteğin ve gönlün olmadan senin kullanacağın herhangi bir ihtiyacını almamalarını söyle, almak istiyorlarsa sana söylesinler gidip hangi zart markadan alacaksan alırsın, burda sorun marka değil senin seçimlerine ve isteklerine saygı duyulmaması ki bu bütün dayaklardan beter.

Belli bir yaşa gelip kendi paranı kazanmaya başlayacağın vakit böyle sorular aklında kalmayacak merak etme. Bu foruma her gün daha çok şaşırıyorum, sorunu çözmek yerine gerçek hayatta uygulayamadıkları karakteri kullandıkları klavyeden insanlara, belki kardeşi yaşında kişilere böyle suçlayıcı lafları uygulamak.. gerçekten yazık. Kimsenin kimsesinin tavsiyesine ihtiyacı yok, kimse ağzı açık toz pembe bakmıyor bu hayata. İyi şanslar dilerim sana, kendinide üzme böyle bir soru sorduğun için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…