Ailem beni kısıtlıyor

Discord vesaire kullanıyorsan, ailen çok sıkıntı olmayacaksa tanışmamız mümkün mü? Bende 8. sınıfa gidiyorumda fikirlerimiz çoğunlukla aynı.

Benzer durumları yaşıyorum (Telefona el koyma vs değil 22 yaşındayım.). Küçüklüğümden beri bu durum hiç değişmedi , ergenlikle bir ilgisi yok. Resmen ailem bir şeyler başarmamı istemiyor. Sürekli onlara muhtaç, peşlerinde koşarak yaşamamı istiyorlar. Uludağ Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı (önlisans, 2 yıllık) mezunuyum. Covid hayatı mahvettiği için neredeyse hiç ders görmeden üniversiteden mezun oldum. Ailem ekonomist olduğunu iddia eden bir adamın peşinde. Ben bu ülkeden kurtulmaya çalışıyorum.

“Okumayı planlamayan” derken umarım bu ülkede planlamayan demek istemişsindir. Bunu normal bir ülkede düşünsen hiç sorun değil fakat zaten bir desteği olmayan birinin vasıfsız yurt dışına çıkıp, yaşayabilmesi çok zor. Şu an lisede okuyorsun sanırım, dersleri bırakma. Okuldan iyi bir ortalamayla mezun olursan yurt dışı üniversitelerden kabul alman kolaylaşır.

Yazdıklarını üzülerek okudum. Her ne kadar böyle sorunlar yaşasan da özgürsün bunu unutma. Lisede olmasa bile üniversitede karışamazlar. Evden uzaklaşmanın yollarını bul. Ders çalışmayı, okulu, gerekirse ibadet etmeyi bile bir bahane olarak kullanıp dışarıda rahatlamaya çalış. Senin yerinde olsam kütüphaneye gider oradan çıkmazdım. Ders çalışmak ve yalnız kalmak bana iyi geliyordu. Aile yapısı olarak bende aynı durumdayım. 25 yaşında biri olarak şunu söyleyebilirim: Değiştirmeye çalışma değişmeyeceklerdir. Neye neden inandıklarını bile bilmiyorlar. Her zaman demişimdir: Türkiye'de eğitim sistemi değil aileler en büyük engeldir çocuğun gelişmesinde. Çünkü çocuk yetiştirmek ciddi bir sorumluluktur ve benim şahsi fikrim bir ehliyet gerektirir çocuk sahibi olmak.
Şunu bil yalnız değilsin. Türkiye'de böyle aileye sahip milyonlar var. En güzel çözüm ayaklarının üzerinde durduğunda yavaş yavaş uzaklaşmak olacaktır.
Burada yazdıklarım yanlış anlaşılmasın. Aileni üz, onlara kötü davran demiyorum. Onlar yüzünden psikolojini daha da bozmamak adına biraz mesafeli olmanın daha iyi geleceğini düşünüyorum.
Aşağıda bıraktığım link aslında işi özetliyor:

Saygisizlik yapmissin farkinda degilsin aslinda ne degisik insanlarsiniz ya
Saygısızlık? Dostum artık kendi kararlarımı verebileceğim bir yaştayım. Kısıtlanmak istemiyorum. Bende konuşabilirim küçük çocuk değilim ne isterlerse yapayım.

Sesini çıkart biraz her malzemeyi kendin almışsın karşılarına çık biraz en sonunda yine karşı çıkarlarsa yine mümkünse köy arkadaş tanıdık kuzen falan varsa kaç yoksada sokaklara dön birkaç gün geçtikten sonra değerini anlarlar sonrada içini dök.

Şahıs şirketi 18 yaşının altında açılıyor. Kapıyı kilitleme opsiyonum yok. Kapının kilidi var ama daha önce bu şekil bir durumda anahtarı almışlardı.Babama saygım var, ona göre daha yapılıyım ama karşılık vermem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…