Ailem çok cimri

Makaleler
4
Sanki ceplerinde akrep var. Kirada değiliz borcumuz yok. Asgari ücretin iki katından biraz fazla kazanıyor babam. Ama paraları nereye gidiyor anlamıyorum. Haftalık 200 lira olan harçlığım ki zaten az hem yemek yememi hem kendi silgi kalem filan onlardan harcamamı bekliyorlar. Anlamaya çalışıyorum ülkenin ekonomisi belli ama giderler dolap yaptırırlar cam yaptırırlar annem boş çiçeklere bir sürü para yatırır. Ama bana gelince para yok. Harcama yapan biri de değilim. Evden yemek yiyip paramı biriktiriyorum ama haftalık 200 lirama zam yapmayıp hem notum düştü diye bahane ederek 100 liraya indirdiler. Okul notumun düşmesi sebebi yeni değiştirdim ve alışamadım mutsuzum. Dershane de ise denemelerde gayet iyi yapıyorum. Ailem mi sorunlu yoksa ben mi? Annem bir de 15 lira verip simit ye diyor okul için yemek hazırlamasını istediğim halde.

Onlarla konuşmayı dene, konuşmadığın sürece ne hissettiğini anlamayacaklardır.
Harçlık düşürülünce ne oluyor anlamıyorum zaten!

Aga ne yapsınlar haftada 200 ayda 800 yapar 2 asgari ücret zaten 17 bin tl nerdeyse paranın 17'de 1 i sana gidiyor bunun faturası yemeği derken bir şey kalmaz ortaya.

Onlarla konuşmayı dene, konuşmadığın sürece ne hissettiğini anlamayacaklardır.
Harçlık düşürülünce ne oluyor anlamıyorum zaten!
Çok konuşuyorum ama fayda yok.
Aga ne yapsınlar haftada 200 ayda 800 yapar 2 asgari ücret zaten 17 bin tl nerdeyse paranın 17'de 1 i sana gidiyor bunun faturası yemeği derken bir şey kalmaz ortaya.
Hocam bu para yemek yemeğe anca yetiyor. Günlük 10 lira yol param 30 lira yemek parası 40 lira harcamam var. Haftada 5 gün oluyor bu ayda 20 gün 800 zaten yapıyor. Ama ailem diğer masraflarımı da benim karşılamamı istiyor. Diyorlar kalem silgi bizden isteme bir şey almak istiyor isen para biriktir. Allah aşkına maddi hesabı yaptım bir internet kafe olmuş kaç tl. Galiba tek çarem iyi bir üni kazanıp kendi hayatımı kurmak.

Bursluluk sınavını düşünebilirsiniz hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…