Ailem gitmek istediğim liseye izin vermiyor

tuttttuuw2

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar abim benim meslek lisesine gitmemi istemiyor. Anadolu'ya git diyor ama ben Anadolu istemiyorum dersleride sevmiyorum zaten.

Son düzenleyen: Moderatör:
Zorunluluk yok ama meslek lisesine giden biri büyük ihtimalle üniversite okumayacaktır.
Büyük ihtimalle demeyelim kişiden kişiye değişir.Uzaktan tanıdığım 2 kişi elektrik bölümü meslek lisesi mezunu olup birisi 2 yıllık birisi 4 yıllık bölüme yerleşti.Bende anadolu lisesi mezunuyum.Hedefim mühendislik her zaman üniversite istedim ama bazen de anadolu yerine meslek lisesi okuyup ordan üniversite okuma düşünceside geçti.Şuan anadoludan mezunum ve elime ne geçti diye bakınca pek bir şey geçmedi.Meslek okuyup tecrübe edinip sonra üniversite okuyabilirdim.Tabi her branş meslek lisesinde olmadığı için her işi de yapamıyorsunuz orası ayrı mesele

Dediğimi anlamıyorsun ki, Anadolu'ya gitmesi Üniversite sınavına hazırlık açısından çok daha iyi olur anlamında dedim.
Onu dediğini anladım ama bana sorarsan o anlayışın değişmesi lazım.

Son düzenleme:
Arkadaslar sorun benim meslek yada Anadolu lisesi seçmem değil ben zaten meslek istiyorum ama abim çok ciddi çıkar kafandan diyor meslek lisesini Anadolu'ya gidiceksin diyo mesleğe gidemezsin flqan diyo çok katı zorla Anadolu'ya gitmek istemiyorum.

Büyük ihtimalle demeyelim kişiden kişiye değişir.Uzaktan tanıdığım 2 kişi elektrik bölümü meslek lisesi mezunu olup birisi 2 yıllık birisi 4 yıllık bölüme yerleşti.Bende anadolu lisesi mezunuyum.Hedefim mühendislik her zaman üniversite istedim ama bazen de anadolu yerine meslek lisesi okuyup ordan üniversite okuma düşünceside geçti.Şuan anadoludan mezunum ve elime ne geçti diye bakınca pek bir şey geçmedi.Meslek okuyup tecrübe edinip sonra üniversite okuyabilirdim.Tabi her branş meslek lisesinde olmadığı için her işi de yapamıyorsunuz orası ayrı mesele

Onu dediğini anladım ama bana sorarsan o anlayışın değişmesi lazım.
Dostum benim meslek lisemde 11.sınıfta matematik yok denecek kadar işleniyordu ve 12.sınıfta hiçbir şey işlemedik hoca çayını kahvesini, laptopunu alıp derste boş takılıyordu ama Anadolu'da okuyan arkadaşım 12.sınıfta matematik yüklü tüm derslerini işlediler şimdi düşün bakalım hangi taraf daha mantıklı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı