Ailem İmam Hatip'e gitmemi istiyor

painforgain_06

Decapat
Merhaba arkadaşlar. Ben 8.sınıfım ve haliyle bu sene LGS'ye gireceğim. Yazılım mühendisi olmak istediğim için Anadolu lisesine gitmek istiyorum ve ilçede tercih edebileceğim 4 lise var. Bunlardan 2'si imam hatip diğer 2'si ise düz lise.
Aileme kalırsa iyi bir din eğitimi almam için imam hatipe göndermek istiyorlar beni. Ama sorun şu ki, ben düz liseye gitmek istiyorum. Çünkü imam hatiplerde din dersleri aşırı zormuş ve ben Müslüman olmadığım için imam hatipe gitmek bana mantıklı gelmiyor. Bunu ailemede söyleyemiyorum. Ne yapacağım?

İyi bir puan almanız tek çare iyi bir puan alıp istediğiniz Anadolu lisesine gidebilirsiniz.

Söylersen bence çok da bir şey olmaz. İlla söylemicem diyorsan puanı düşük çok çalışmama değmez, din bilmek para getirmiyor(gerçi bunu deme) vs. Diyerek ikna etmeye çalış. Ha baktın olmadı her türlü söyleyeceksin, ya da rehber hocana da söyleyebilirsin.

Eğer düşünme yetinizin elinizden alınmasını istiyorsanız imam hatip lisesine gidebilirsiniz. Saçmalamayın hocam, eğitim alın.

Düşünsene bir gün bir uyanmışsın ailen sana sormadan seni imamhatipe kaydettirmişler, yaşayanların hikayelerini duymuştum.

Aileniz muhafazakar sanırım. İmam hatiplerdeki dini eğitimde düzgün değil. Mümkünse kendin gitmek istediğin yeri tercih etmeye çalış. Açıklamaya çalış kendini veya okuldaki rehber hocalarından vs. yardım almaya çalış en mantıklısı o olacaktır.

İyi bir puan almanız tek çare iyi bir puan alıp istediğiniz Anadolu lisesine gidebilirsiniz.
Hocam dediğim 2 imam hatip puanla alıyor. Diğer ikiside ( düz olanlar) ortalamaya göre alıyormuş. Yorumlarını okuduğumda kötü yorumlara çok rastlamadım

Kendi bildiğinizi okuyun. Aileniz size karışamaz. Din dersinin başka okullarda da öğretildiğini söyleyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…