Ailem pybs bursunu bana vermiyor

Yapabileceğin bir şey yok. O şey sana harçlık olsun diye değil, hak ediyorsan ailene yardım olsun diye veriliyor. Bu yüzden ailenin yıllık gelirine falan bakıldı.

Zamanında ben de girdim ve kazandım. Tek kuruş vermediler. Üstüne ben okula giderken işe de gidiyordum. Benden gelen parayla evin pazar/market ihtiyacı karşılanıyordu. İlkokuldan sonra da çeşitli yerlerde çalıştım ve yine hepsini aileme verdim. Şu an 21 yaşındayım. KYK bursu alıyorum. Babam emekli ve asgari ücret civarı bir para alıyor. Yine de bursumu almıyor. Saçma yerlere harcayacağımı biliyor. İhtiyacım olan şeyi alıyorum. Yoksa da biriktiriyorum. PYBS sınavına girdiysen durumunuz o kadar da iyi değildir. Ailen bir yandan sana tutumlu olmayı öğretiyor aslında. Durumunuz iyi gibi görünebilir ama PYBS giriş şartındaki para boşuna konmuyor. Ülkede durumumuz iyi diyen ile durumumuz iyi diyen arasında dağlar kadar fark olanları biliyorum. İleride evleneceğin zaman ailenden para istemeyi bileceksin. Bırak da biraz yardımın olsun. Muhtemelen hiç kendi paranı çalışıp kazanmadın. Değerini tam olarak bilmiyorsun.
Evet üstümde hakları çok ve hakları ödenmez ama arkadaş bende niye çalıştım o kadar?
Ülkedeki çoğu kişiye yeteri kadar zeka olmadığı için çalışmadan kazanılabilecek bir sınav. Biraz abartıyorsun gibi.

Kendiniz çalıştınız, kendiniz kazandınız. Sonuna kadar sizin hakkınız, polise başvurun. Ben sizin yerinizde olsam başvurmuştum şimdiye.

• O burs durumu kötü olanlara veriliyor diye biliyorum. Hatta başvuru sırasında maaş bordrosu isteniyor. Ailemin durumu da iyi diyorsun bir çelişki var.
  • Ailenin durumu iyiyse gitarı da onlardan isteyebilirsin sonuçta kötü bir şey değil bu.
  • Hadi bu konuyu geçtik diyelim. Bu bursu alan arkadaşlarım, tanıdıklarım küçük yaşta kötü alışkanlıklara başladılar. Çünkü ekonomik özgürlüklerini almış gibi oluyorlar, hele ebeveynleri manevi olarak ebeveynleri pek ilgili değilse kaçınılmaz oluyor.
  • Ailenin sana bu paranın tamamını vermemesi bana göre yerinde bir davranış ama bu davranışı doğru yapmak adına o para senin hesabında durup ailenin kontrolünde harcamalar yapmak daha mantıklı olur.

Kendiniz çalıştınız, kendiniz kazandınız. Sonuna kadar sizin hakkınız, polise başvurun. Ben sizin yerinizde olsam başvurmuştum şimdiye.

Ama onu yapamazsın ailen ne kadar haklı da olsan. Mesela bana kazanırsam bana vereceklerdi güya ama ne gezer.

Ama kanka ben şu an 12 ay taksitle PC almak istesem alamıyorum ve bizim ailedeki o maaş sınırını 10 TL gibi bir farkla girebildim ve ben 487 gibi bir puanla kazandım. Şu an LGS'ye hazırlanıyorum. İyi bir sonuç alırsan güya ailem bana 5000 TL'ye PC 4000 TL telefon falan alacak. Dün konu açıldı. Diyor ki en fazla 2000 TL'ye alırım. E bana paramı versinler 12 ay taksitle alırım 4500 TL'lik PC üstünüde tamamlatmam. Şu ana kadar sadece bursluluk paralarım zaten 10000I buldu.

Hayat dersi vermeyi sevmem çok klişe bulurum fakat madem bu konu açtın bende fikrimi sunayım. Bence çok fazla takılma. Onlar senin ailen, hayatında kaç yaşında olursan ol yaptığın şeylerden ailenide mutlu edebiliyorsan, onları az da olsa rahat ettirebiliyorsan bununla gurur duy. Parayı eninde sonunda bulursun ama bir daha aile bulma şansın yok. Babamın eski sağlığına kavuşacağını bilsem bütün varımı yoğumu veririm şuan bazen beni tanımıyor bile.

Kanka geçmiş olsun.

7. sınıfa kadar bana da vermediler ama o paraya dokunmadılar. 8. Sınıfta kartımı bana verdiler. Şimdi içinde 4000 TL küsür var.

7. sınıfa kadar bana da vermediler ama o paraya dokunmadılar. 8. sınıfta kartımı bana verdiler. Şimdi içinde 4000 TL küsur var.

Ben para ile kardeşimin doğumunu yaptırmıştım özel hastanede yani bana vermeselerde harcama hakkını sundular. Bende harcatmadıklarından böyle yaptırmak istedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…