Ailem zorla beni çalıştırıyor

Hocam okula erken veya geç başlamış olabilir.

Eğer 18 yaşından küçükseniz polisi arayıp çocuk işçi olarak beni çalıştırıyorlar zorla deyin.

Öyle olduğu zaman aileden alınıp yurda yerleştiriliyoruz değil mi tam bilmiyorum da bu konuları.

Ne güzel işte küçük yaşta iş hayatı iyidir. Millet şu an özel sektörde asgari ücrete tabii. Adam kuruyemişçi açacak mis gibi. Şimdi söversin ama emin ol 3 5 yıl sonra arkasından dua edersin.

Hocam çalışmak iyidir evet de ben 3 ay tatilde Full çalışıyorum okul açılınca da derslerime odaklanmam lazım ve üstüne sınav senem.

Dostum okuma. Öğretmen olarak sana tek tavsiyem: Okuma. 10 yıllık öğretmenim okuldaki engelli hizmetli ile neredeyse maaşım aynı. Acilen iş öğren, zanaat öğren, ticaret öğren. Sana abi tavsiyesi. Yarın öbür gün mezun olunca diplomalı halde yapacaksın o işleri.

Tamamen ön yargılı konuşmuşsunuz ben meslek lisesindeydim ve 3 gün meslek 2 gün kültür dersleri görüyorduk hani ne hocalar iyiydi ne de ortam.Açık liseye geçtikten sonra düzgün bir program oluşturmuştum ve ona göre çalışıyordum öğleden sonra da sporla ilgileniyordum evet çalışmak güzeldir ama yaz tatilinde zaten çalışan biriyim okul açıldığı dönem derslerimle ilgilenmem lazım üstelik sınav senem.

Üzüldüm sizin adınıza fakat okumadan da bir yere gelinmiyor bu ülkede en azından yüksek puan yapabilirsem düzgün bir meslek sahibi olabilirim.

Benim 1 yaşından beri babam yok. 21 yaşındayım anam sağolsun yokluğunu hissettirmedi. Şimdi olsada sabah akşam kavga etsek.

En mantıklısı güzel bir üniversite kazanana kadar sesinizi çıkarmayın. Üniversiteyi kazanınca ister istemez çıkacaksınız işten.

Polis v.s diyenler ne yaşıyor bilmiyorum.

Aileni ikna edip tekrardan okula başla hocam. İyi veya kötü. Hiç yoksa evden biraz uzakta kalırsın. Okulda otururken sınava daha rahat çalışırsın. En azından orada baban yok, bu da bir avantaj yani

Dostum, sana çalış demem zorla, ama gerçekten çalışmak zorunda isen ve meslek öğrenmek istersen, kaynakcılığı öneririm, işi öğrendikten sonra iyi maaş veriyorlar, Ankara'dan da sertifikasını aldın mı bu işin, Avrupa ülkelerine de kayabilirsin, arz var bu meslek için. Kaynakçılık deyip geçme bu arada birden fazla dala ayrılıyor içinde.

Eğer ilk 50 bin gibi bir hedefiniz yoksa çalışmak daha mantıklı olabilir. Çünkü evet okumadan bir yere gelinmiyor ama çok iyi bir üniversite okumasan da bir yere gelinmiyor. Hem belli olmaz ilerde işlerin başına siz geçerseniz babanıza çok teşekkür edebilirsiniz. Ticaret bu sonuçta paranın onda dokuzu orada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…