Gerçekten bıktım. Bu olmaz olası abimin bana yaptığı kışkırtmalarından nasıl kurtulacağım ben? Bunun yüzünden annem babamdan da azar yiyorum. Söylüyorum onlara böyle böyle yapıyor falan yine de kızıyorlar, beni suçlu buluyorlar. Her şey de bana patlıyor sanki bütün bunların suçlusu benim. Onun yaptıklarının haddi hesabı yok. Bu ailemden kurtulamadığım sürece bu böyle devam edecek. Ben nasıl ailemden ayrılacağım? Kalacak bir yerim de yok ki.
Harika işe yarayan ancak bayılmayacağın yöntem; yaşayabileceğin başkalarının olduğu bir ev için para biriktirip, sonra eve çıkman.
2-3 aylık para biriktirmekten bahsetmiyorum, 10-12 aylık para biriktirmen gerek, çünkü yolda başka insanlarla öğreneceğin iyi ve kötü şeyler var.
1993 yılında kuzenim, istanbulda üniversitede okurken akşam evlerine gelen başka bir üniversite öğrencisi tarafından soyulmuştu. O da bize gelip destek almıştı, verebildiğimiz kadarıyla. 2010 yılında yurtdışında okurken kendi hatamdan dolayı parasız kalmıştım, 3. gün de boş buzdolabına baktıktan sonra gidip iş bulup çalışmış ve ailemin aylık desteğinden fazla para kazanmıştım.
Malesef kültürel açıdan endüstrileşmemiz (hoş sistematik olarak da) henüz gerçekleşmedi, çalışıp para kazanmaya özen göster. Kazandığın paranın bir kısmını yatırım şeklinde saklamaya da tabi. Bir günde olmuyor bunlar, bazen çok saçma harcamaların olabilir, ancak bunların altından sadece sen kalkabilirsin.
Onlardan uzak olmanın sana iyi geleceğini düşünüyorsan, dene, öğren, bazı günler istediklerine kavuşamayabilirsin, ancak o gün hayattaysan, yarınını garantileyebilirsin. Yolda öğrendiklerini/tecrübelerini dönüştür. Mesela gezegende tüm elektrik alt yapısı çokse aç kalıp ölmesini izleyeceğim o kadar çok insan var ki toprak işlemesini, hayvan gütmesini, avlamasını bilmeyen.