Ailemin beni zorla sünnet ettirmesinin acısını halen çekiyorum

Google Scholar> Circumcise
Google Scholar da 300+ makale var sünnet için. Spesifik bir durumdan bahseden ve bunu gösteren çalışmalardan bahsediyorsun. Bende diyorum ki bunun kaynağını ver. Oturup 500 tane kaynaktan senin bahsettiğin çalışmayı mı arayayım? Böyle bir çalışmadan haberin varsa, demek ki kaynağı biliyorsun. Ha kaynak olmadan böyle bir çalışmanın varlığından bahsediyorsan sallıyorsun demektir.

Sanki okuyacaksın da kaynak istiyorsun? Ben yine de vermiş olayım.

Sünnetin yararı ve zararı umrumda değil, sünnet olmak isteyen olsun ama rızası alınsın. 18 yaşından küçük çocuklar sünnet ettirilmesin çünkü bunun bir geri dönüşü yok. Penis ön derisinin işlevi nedir git bak ondan sonra kaybettiğin şeyler için git otur ağla. Çocuk istismarı olduğunu anlaman için arapça mı anlatmam lazım?

Çocuk istismarı olduğunu anlaman için arapça mı anlatmam lazım?
Çocuk istismarı olup olmadığına karar vermek sana kalmış bir şey değil. Anlaman için illa koca koca harflerle mi yazalım? WHO bu işlemin yapılmasında bir sakınca görmemiş, dünya bu işlemi kabul etmiş. Herhangi bir insan hakkının ihlali söz konusu değil. Attığın kaynakları bile yarım okuyorsun.
Sanki okuyacaksın da kaynak istiyorsun? Ben yine de vermiş olayım.
Okuyorum tabii. Belli ki sen okumuyorsun, benim verdiğim kaynağı bana geri attığına göre . Attığın her kaynağın yazdıklarında bakalım bu zevk meselesinin irdelenişine;

Genel olarak katılımcıların bazılarının ereksiyon, orgasm zorlukları ve peniste ağrıya sebep olduğunu söylerken, bazıları çok az veya hiç bir fark olmadığını söylemişler. Son cümle araştırmanın yetersizliğinden bahsediyor.

Daha attığın ilk kaynak bu. Do the Benefits of Male Circumcision Outweigh the Risks? A Critique of the Proposed CDC Guidelines

İkinci kaynakta; Circumcision Basics

Risklerdeki kısmın çevirisi;
Bir diğer paylaştığın kaynak ;

Not: IELT (İntravajinal Boşalma Gecikmesi): Erkeğin seks esnasında ne kadar sürede boşaldığını belirten terim.
Not: PE (Erken Boşalma).

Bu sayfanın discussion kısmında outcome (çıktılar) ile ilgili uzun uzun yazı var. Okumak istersen daha detaylı açıklıyor. Ancak veriler bunlar.
Paylaştığın bir diğer kaynak; Can Circumcision cure Premature Ejaculation? | Metromale Clinic & Fertility Center

Attığın kaynakları daha kendin okumuyorsun.

Attığın kaynaklardan bir tanesini senin görüşlerini destekleyen bir çalışma sunuyor o da şu; Male circumcision decreases penile sensitivity as measured in a large cohort

Evrim ağacından önce paylaştığın ikiyi okumadım daha. Onu da okuyup ekleme yaparım. Evrim ağacı da senin görüşlerini desteklemiyor bu arada.

Dava olmaz zaman aşımına uğramıştır şimdiye. En kısa zamanda iyi bir doktora görün daha büyük bir rahatsızlık çıkmadan.

Sünnet olmak net sağlıksızdır bu arada, yok hastalık kapıyormuşsun falan tamamen yalan. Hem erken boşalma veya az zevk verme gibi sorunlar da doğuruyor.
Sünnetin cinsel fonksiyonlar üzerinde olumsuz bir etkisi yok. Erektil fonksiyon, erken boşalma, orgazm zorluğu, penetrasyon zorluğu, ağrılı cinsel ilişki, cinsel duyum, duyarlılık, memnuniyet vs. bir sürü şey söylüyorlar. Bunların pek çoğu yanlı kaynaklar ve azınlıkta. Bilim bu konu hakkında tam bir ittifak hâlinde olmasa da çoğunluk cinsel deneyime etki etmediği görüşünde. Penis ucu derisinin alınması sonucunda cinsellikten alınan haz herhangi bir şekilde azalmıyor. Korkmayın. Ayrıcı sünnet işlemi üriner enfeksiyonlar, fimozis, balanit, kandidiyaz, yüksek riskli HPV enfeksiyonu, HIV, genital ülser, sifiliz, trikomonas vaginalis, mikoplazma genitalium, herpes simpleks virüs tip 2, şankroid, penil kanser, prostat kanseri ve serviks kanseri gibi pek çok hastalığın riskini sıfıra indiriyor. Bunların pek çoğu zaten son derece nadir görülen hastalıklar olsa da riski ortadan kaldırmak neden birini rahatsız eder ki? Zaten sünnet daha çok dini sebeplerden ötürü yapılıyor. Müekked sünnetlerden biri. Ayrıca sünnetsiz penis abdest için zorluk çıkarır. Ön deri, cinsel organın baş kısmını tümüyle kapatıyor ve idrar altına girince tamamen temizlenemiyor. Kişi idrar elbiseme temas etti mi etmedi mi ikileminde kalıyor hep.

Okuyorum tabii. Belli ki sen okumuyorsun, benim verdiğim kaynağı bana geri attığına göre.
Şunu inceleyin derim. Sünnetin cinsel fonksiyonlar üzerindeki etkilerini inceleyen 50’den fazla çalışmayı sistematik bir şekilde incelemiş Brian Morris. Guy A. Bronselaer gibi sonuna kadar sünnet zararlıdır diyenleri de almış. Yanlı değil yani. Objektif. Zamanında bu sünnet mevzusunu akademik makalelerden araştırırken denk gelmiştim. Sonuç olarak yüksek kalitedeki çalışmaların sünnetin cinsel fonksiyon parametreleri üzerinde herhangi bir olumsuz etkisinin bulunmadığını raporlamış.

Sünnet edecek kişinin cerrah olması şart. Bulunduğum ülkede sünnet diye bir kavram yok fakat müslümanlar için özel operasyonlar hazırlayabiliyorlar. Hastaneye gidip müslüman olduğunu ve sünnet olmak istediğini söylüyorsun, bir cerrah tutup yarım saatte işini hallediyorlar ve ne kan görüyorsun ne bir şey. Buradaki yabancı gayrimüslim cerrahlar, cerrah olmamasına rağmen sünnet işine kalkışan müslüman doktor müsvettelerine göre gayet başarılar.

Ben aksini iddia etmedim. Aksini iddia eden arkadaşa cevap verdim. Bana sözde dediğin kanıtlayan kaynaklar attı. Ama kendisinin aksini kanıtlıyor kaynaklar. . Neyse ek olarak bahsettiğiniz çalışma da bundan bahsediyorsa, daha üzerine aksi verilecek brir cevap olmadığını düşünüyorum. Teşekkür ederim yine de bilgi için. Sınavdan sonra attığın kaynağı da okurum. Şimdi sınava gireceğim.

Ben tamamen Müslüman adeti üzerine edildim fakat memnunum. Sizin gibi bir sağlık sorunum ortadan kalktı ve bu sorun bayağı ciddiydi, şu an halimden memnunum. Yani bazı durumlarda uygulanması gereken operasyon bence.

Öncelikle bu yazacaklarımı tamamen bilgilenmek amacıyla yazıyorum. Yanlış anlamayınız. Şimdi Allah bizi en güzel şekilde yarattı ya (lütfen yanlış anlamayın itirazım yok tabii ki) peki o zaman neden sünnet oluyoruz? Neden sünnet olunmuş şekilde yaratılmadık? Bilgisi olan birisi varsa beni aydınlatsın lütfen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…