Artık bölüm ve meslek seçimi yaparken de dikkatli olmak gerekiyor. Bundan 10-15 yıl önce herkesin dilinde mimarlık/inşaat mühendisliği vardı. Kimin yanında bu muhabbet açılsa ''oooo yeğenim kesin oku, bak herkes onu okuyor, geleceğin mesleği, işsiz kalma ihtimalin sıfır, bak heryer bina'' gibi gibi muhabbetler yaşanıyordu. Şimdi neredeyse hepsi işsiz. Bugünlerde de Yazılım Mühendisliği için aynı şey söyleniyor. Ve gençlerimiz de ''ooo bilgisayar başında yazı yazıyon, zaten ben de bilgisayarda oyun oynamayı çok seviyom'' şeklinde olaya baktığı için ve işsiz kalmayacaklarını düşündükleri için maalesef ki evet, onlarda bi 10 yıl sonranın işsizleri. Çünkü bi bölüm ne kadar çok kişi tarafından okunursa o kadar mezun çıkar. Ve ne kadar mezun çıkarsa o kadar iş bulanamayacak hale gelir. Çok olan bir şey değersizdir. Anlatmak istediğim eğer üniversite okunacaksa ileriyi düşünüp bir yer yazılmalı. Ben de dil okumayı çok istiyordum ama işsiz kalacağımın farkındaydım, o yüzden sayısalı seçtim. Hayaller değil gerçekler ülkesinde yaşıyoruz. Umarım rahat bir düzlüğe çıkıp güzel bir ömür yaşarsın dostum.