Ailenizle sevdiğiniz ortak bir şey var mı?

nana49

Centipat
Daha fazla  
Merhabalar. Ailenize, özellikle anne veya babanızla yapmaktan hoşlandığınız bir aktivite var mı? Annenizin ve babanızın yapmaktan hoşlandığı bir hobi var mı? Sorular biraz tuhaf gelebilir. Sebebi ailemle vakit geçirmek istememe rağmen hiçbir ortak noktamız olmaması, işin ilginç yanı yapmaktan hoşlandıkları kişisel hiçbir şeyleri olmaması. Bu durumun bizim aileye mi özel yoksa herkesin yaşadığı bir durum mu olduğunu merak ediyorum.

Ailecek yapılacak en basit ve güzel aktivite film beraber film izlemek olabilir. Güzel olduğundan emin olduğun bir filmi seçip izlemeye davet edebilirsin. Mesela babam film sevmez ailenin diğer fertleriyle film izleriz babam izlemez.

Aile fertlerimin hiçbirisi ile iyi geçinemiyorum. Hepimiz de birbirimizden alakasız kişiliklerdeyiz.
Ama onları gezdirmek, yanlarında araç kullanmak hoşuma gidiyor. Onlar da gezdirilmeyi seviyorlar.

Aile fertlerimin hiçbirisi ile iyi geçinemiyorum. Hepimiz de birbirimizden alakasız kişiliklerdeyiz.
Ama onları gezdirmek, yanlarında araç kullanmak hoşuma gidiyor. Onlar da gezdirilmeyi seviyorlar.
Yine de ortak bir noktanız var ve yapabiliyorsunuz. Çok hoş bir şey.

Ayda yılda bir pikniğe gider lahmacun falan yeriz onun dışında beraber yaptığımız pek birşey yok.

işin ilginç yanı yapmaktan hoşlandıkları kişisel hiçbir şeyleri olmaması. Bu durumun bizim aileye mi özel yoksa herkesin yaşadığı bir durum mu olduğunu merak ediyorum.
Birey olamamış insanlar çocuk yapınca bu tarz durumlar kaçınılmaz oluyor. Senin annen baban daha kendilerini tanımadan evlenmişler muhtemelen, daha gençken evlenip bir de üstüne hemen çocuk yapınca onlar da çocuklarıyla beraber büyüyorlar. Ömürleri çocuğuna bakmak veya borç ödemekle geçiyor. İşin en dramatik yanı ders çıkarmamaları, aileleri onları genç yaşta evlendirdiği halde onlar da çocuklarını benzer yaşlarda evlendiriyorlar veya evlendirmeye zorluyorlar. Aynı dinler gibi kırılmayan bir zincir var. Bu zincirden birisi "ben evlenmek istemiyorum" dediğinde farklı gözle bakılır veya dışlanır tıpkı bütün sülalesi dini inancı olan birisinin "ben ateist oldum" demesi gibi. Ailenle ortak bir şey paylaşamama nedenin ailenin de kendilerini tanımamalarından kaynaklanıyor. Annene veya Babana bir gün yanaş ve "Sizin yapmaktan hoşlandığınız bir hobiniz, aktiviteniz yok mu?" de. Senin zorlamanla belki kendilerini tanımaya başlarlar veya aynı şekilde ölüp giderler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı