AiO PC'yi monitör olarak kullanmak

SadeceBirOyuncu

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RX 6650 XT, i3 12100f, 16 GB Ram, 480 GB ssd
Meslek
Yazılım Mühendisliği öğreniyorum.
Monitör olarak kullanmak için amcamdan ödünç aldım, bilgisayarı bağladım ama monitör kendinden güç alıyor. Nasıl normal monitöre çeviririm?

Dosya Ekleri

• 16875168527548949897651230123956.jpg
    170,5 KB · Görüntüleme: 394
  • 16875168623895495907423384696619.jpg
    140,1 KB · Görüntüleme: 253
  • 16875168939796523389627696417705.jpg
    144,5 KB · Görüntüleme: 297
"Kendinden güç alıyor" derken ne demek istediğin anlaşılmıyor fakat sanırım AiO sistem vermiş amcan sana.

AiO (All in One) sistem yani, monitörün içinde kasası var gibi düşün. Bütün sistem tek parça, o bilgisayarı monitör olarak kullanamazsın.

Aldığınız cihaz sanırım All in One PC ve kendisi bir bilgisayar zaten. Ve bildiğim kadarıyla monitörü görüntü birimi olarak kullanamıyorsunuz.

Peki ya laptopu veya başka bir şeyi monitör yapabilir miyim? Benim monitör 26'sı gelecek 27'si teslim alacağız.

Ben üçüncü resimde bir kasa görüyorum. All in One nasıl oluyorr?

Hocam bende kasa var, monitör AiO olmasa oradan güç alacak.

Monitör kontrol kartları var ama bunun için ekran sökmek gerekiyor. Ekrana göre kart almak mümkün ama biraz masrafı olur.

Monitör olarak kullanmak için amcamdan ödünç aldım, bilgisayarı bağladım ama monitör kendinden güç alıyor. Nasıl normal monitöre çeviririm?

Şunları yapmanız gerekiyor:

1- Amcanızdan gelen PC'de başka bir monitör takmak için HDMI çıkışı varsa, HDMI input portu olan harici bir ekran yakalama kartı almalısınız.

Şunun gibi bir cihaz yani:

2- Daha sonra ana PC'nizin HDMI çıkışını bu ekran yakalama aygıtının input HDMI portuna bağlayacaksınız.

3- Son olarak da amcanızdan gelen PC'ye OBS programını kuracaksınız, bazı ayarlar yapıp ana PC'nizden gelen görüntüyü yakalayacak, full ekran yapacaksınız. Bu şekilde dolaylı yoldan monitör gibi kullanacaksınız.

Eğer AiO PC'de HDMI çıkış yoksa VGA varsa, bu durumda da bir de VGA'dan HDMI'a dönüştürücü alacaksınız 2 ve 3. adımlarla devam edeceksiniz.

Yani aslında bilgisayarınızın ekranını diğer bilgisayarın ekranına aktarmış oluyorsunuz.

Ekleme: Bu şekilde harici bir monitörmüş gibi kullanmış olacaksınız ama temelde yazılımsal bir çözüm olduğu için bu şekilde oyun oynamanız, ya da akıcı olarak video izlemeniz vs mümkün olmayacak büyük ihtimalle, sadece basit işler, web de gezmek, ofis uygulamaları vs için işe yarayabilir.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…