AiO ve mini desk sistemler neden laptoplardan daha pahalılar?

Makaleler
6
Daha fazla  
Soru gayet açık, 15 bin gibi bir bütçede laptop, AiO ve mini sistem karşılaştırmasında genelde laptop daha önde yer alıyor, bunun sebebi nedir?

Mesela MSI Cubi 5 12M-005EU i3-1215U 8GB 256GB SSD Windows 11 Home - idefix bu sistem 15 bin iken bunun dengi bir laptop Dell Vostro 3520 i3-1215U 8GB 512GB SSD 15.6 FHD 120Hz Ubuntu N3001PVNB3520U - idefix çok çok daha ucuz, bununla beraber batarya ve ekran gibi donanımlar da üzerinde bulunuyor.

AiO ise bana başlı başına saçma geliyor, çünkü masaüstü taşınmaz bir sistem alıyorsam kasalı olarak almak daha mantıklı oluyor, yer sıkıntısı var ise de bir laptop daha da mantıklı kalıyor. AiO ve mini sistem alanlar neden bunları tercih ediyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Markası MSI olduğu için kazık fiyat.
Normal MSI kasalar da kazık.
Bir de, laptoptan daha küçük ve kompakt.
Sadece örnek olarak attım, markaya takılmayın dengi diğer sistemlerde gayet pahalı, mini bir sistem üzerinde ekran, batarya ve şarj aleti bulundurmadığı için daha ucuz olmalı.

Sadece örnek olarak attım, markaya takılmayın dengi diğer sistemlerde gayet pahalı, mini bir sistem üzerinde ekran, batarya ve şarj aleti bulundurmadığı için daha ucuz olmalı.
Mini olduğu için pahalı işte. Ama MSI daha da abartıyor.
Dizüstünden daha kompakt bir cihaz. Laptopa göre daha az ısınıyordur muhtemelen. Laptoptan daha küçük bir anakart üzerine bileşenleri konumlandırıyorlar. Ve gördüğüm kadarıyla Windows yüklü geliyor bunlar, onun da etkisi vardır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı