Air 2410 300Mbps USB Adaptör Hız Düşmesi

AnewAge

Hectopat
Yer
Ankara, Turkey
Daha fazla  
Merhabalar... Bende internete kablosuz bağlanmak için Air 2410 var... Yaklaşık 5-6 aydır bir sorun var benim internetimde... Bi 30 dakikalık kullanımdan sonra hız düşüyor... Kablosuz ağa sağı tıklayıp durumu gösterdiğimde; (interneti ilk açtığımda hızın 54mbps ve Sinyalin tam olduğu göstergeler) 1 , 2 , 5.5 mbps ve sinyalde 3 çubuğa inmiş gözüküyor...

Bu sorunu daha öndecede siteye yazmıştım.. Recep Abi modemi 802.11g ye aldırtmıştı 1 , 2 mbps fln görmemem için. Fakat hala hız düşüyor... 1 mbps'e indiği zamanlar google a bile girilmiyor...

Air 2410 ayarlarında ban tercihinde 802.11a , 8011b/g ve 802.11n var... N e alınca modeme bağlanamıyor çünkü modem desteklemiyor... Air 2410 u sadece 802.11g de çalıştırma şansım yokmu... Tercihlerde b/g birlikte var sadece... Ve bu aygıtın preformansını nasıl artırırım.. Bir çok seçenek var özelliklerde ; 40mhz töleranssz , 802.11h+d , 802.11n Preamble , Afterburner , Anten Çeşitliliği , Bant Tercihi , Dolaşım Eğilimi , Güç çıkışı , Minimum Güç Tüketimi , Güç Tasarruf modu.... gibi bir çok ayar daha var. Bu ayarları devre dışı , etkin gibisinden değiştirebliyoruz..

Son olarak benim CASPER bilgisayarımda kendiliğinden "Realtek 8185 Extensible 802.11b/g Wireless Device" var.. Bilgisayarın arkasında anten takılı çıkarılmıyor... Ben bunu kaldırdığım zaman her bilgisayarı açtığımda tekrar aygıt yükleniyor kendi kendine.. Ben de silemedim ama devre dışı bıraktım.. Bunun Air 2410 un performansında bir etkisi varmıdır? Sinyallerin çakışması ya da bilgisayarda iki Wireless Device olması sorunu falan? Yardımlarınızı bekliyorum herkese teşekkürler... (Not ; Modem 2-3 saatlik kullanımdan sonra bayağı ısınıyor Pirelli PRG E4202G Modem... )

- - - Güncellendi - - -

Bir güncelleme yapiyim... Bant Tercihi "Sadece 802.11b/g yi tercih et"
Bantları Devre Dışı Bırak " 802.11a yı devre dışı bırak" işaretli...

Onla Air 2410 kurulduğundan beri bağlanamıyorum... Zaten çok az çekiyor... Modemle arasında 2 oda var Air 2410 4 çubuk çekerken , Dahili 1 çubuk anca çekiyor...Onla bağlanmaya çalıştığımda Windows Bu Ağa Bağlanamadı hatası veriyor...

- - - Güncellendi - - -

Mesela şu an 2 saattir internet açık.. az önce online oyun oynarken Ping 50 den 200 lere çıkıp tekrar iniyordu.... Bunun sebebini hız düşmesine bağlıyorum çünkü ping 50-60 arasında iken 48 veya 54mbps çekiyor ... Ping 200 lere çıktığında hızın 5.5 mbps , 11mbps , 18mbps gibi değerlerde dolaştğını gördüm... 24 mbps nin altına indiği anda hem hız düşüyor hem lag başlıyor..

- - - Güncellendi - - -

Birde bunun kanallarla alakası olabilirmi? Ben hep 6 ve 13. kanalları kullanıyorum.. 6 da genel hız daha yavaş (54mbps çekerken 1.2 mb/s hızla indiriyor) fakat en düşük 11mbps gördüm , 13 de genel olarak hız çok daha iyi (54mbps çekerken 2mb/s hızla indrme yapıyor) fakat 13 de 1mbps bile çektiğini gördüm (Google a bile girmiyor)

Kanallarla da alakası olabilir. Air 2410'un sürücüsüyle de ilgili olabilir.

Benim anlamadığım konu, anteni olan bir cihaz nasıl oluyor da basit br USB kablosuz ağ adaptöründen daha az çekebiliyor? Bi foto koyar mısın dahili kablosuz ağ adaptörüne ait. Bir de aygıt yöneticisinden Air 2410'un sürücü tarihi ve sürümüne bakıp söyle.

Tabi bir de Aygıt Kimliği (hardware ID) iyi olur.

Daha az çekmesinin nedeni bilgisayarın konumu yüzünden olabilir ve AIR 2410 dan galiba daha güçsüz bir araç... Air 2410 sürümüne gelince; Çıkan son sürüm 1.0.1.7 fakat ben 1.0.0.8 yani ondan bir önceki sürümü kullanıyorum neden? Nedeni de biraz garip... Son sürüme yükleyince 2 kat daha az çekiyor... Eski sürümde 5 çubuk çekerken ( şuan 5 çubuk) son sürümde en fazla 3 çubuk çekiyor... Neden bilmiyorum... Bir de siz Aygıt Kimliği istemiştiniz (AIR 2410 için değil mi?) Aygıtın ayrıntılarında ; Donanım Kimlikleri , Uyumlu Kimlikler , Aygıt Adı , Aygıt Sınıfı , Kapsayıcı Kimliği ve Eşleşen Aygıt Kimliği gibi kimlik ve isimler var... Bunlardan hangisi sizin istediğiniz? Son olarak istediğiniz resimler ;

Anten kırılmadan öncede 2-3 diş çekiyordu... Sorun kırılması değil..
Donanım Kimliği;

Kod:
USB\VID_0A5C&PID_BD13&REV_0001
USB\VID_0A5C&PID_BD13

Son düzenleyen: Moderatör:
Neden bahsediyorsun? Air 2410 zaten N standartını destekliyor... Modem desteklemiyor ne yazıkki... Superonline'ı aradım başka modem fln istedim onlar vermedi... Başka modemde kullanılmasına izin verilmiyormuş.. Zaten şu an ayrı bir harcama yapamam modem için...

- - - Güncellendi - - -

Adaptörün için açma şansın var mı? Bir de dahili adaptörün kırık antenini sökebiliyor musun?

Hayır anten sökülmüyor denedim hatta iyice kırılacaktı , bilgisayarın içine monte edilmiş... Diğeri içinde hayır Adaptör içini açma şansım yok. Vidalı da değilki direk yapıştırmışlar...

- - - Güncellendi - - -

Bugün sabahtan beri açık internet ve bir sıkıntı olmadı... Sabahtan beri 36mbps altını gösterdiğini görmedim ve hala 4-5 çubuk Acaba noldu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…