Air M3'ten Tab S11'e geçilmeli mi?

Nejorn

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben YKS'ye hazırlanıyorum bu sene mezuna kaldım geçen sene sınava hazırlanırken Samsung Galaxy Tab S9 FE kullanıyordum. Bu tablet yaklaşık 2 yıldır bendeydi ve son 1-2 aydır ufak kasmalar ve takılmalar olduğu için bu tableti kardeşime verip kendime iPad Air M3 11 inçlik modeli de aldım ve bu cihazı 3 gündür kullanıyorum. Asıl konuya gelecek olursak iPad beni ciddi anlamda hayal kırıklığına uğrattı. Öncelikle iPad'i alırken yanında Apple Pencil Pro beleşe gelmişti fakat Pencil Pro'yu çok kullanışsız buldum. Pencil Pro normal bir kaleme göre ağır ve çift dokununca çalışan silgi komutu da kullanışsız çünkü birçok kez yanlışlıkla çift tık yapıp silgiden kaleme kalemden silgiye geçiyorsun. Mesela Samsung'da direkt bir tuş vardı ve cidden bu tuş aşırı kullanışlıydı. 2. olarak ekran bölme olayı, saçma bir şekilde ekranı ekranlardan biri üstte olacak şekilde ekranı bölemiyorum. Araştırdım; sanırsam böyle bir şey mümkün değil. 3. olarak tablet cidden güçlü; bunu fark ettim fakat tabletin şarjı cidden çok hızlı bitiyor. 1 el TFT attığımda %10 şarj gidiyor. Hadi bu çok sıkıntı değil ama tableti kullanmıyorken de şarjı azalıyor bu çok kötü. Son olarak benim için en önemli kısım, arkadaşlar ben PDF'den tablet üzerinden test çözüyorum fakat bu IPad'de çok zor geldi bana. Öncelikle bilgisayardaki PDF'lerimi tablete atmak işkenceydi ITunes'dan atamadım en son wpden attım sonrasında dosyaları bulmak benim için ayrı sorundu ama bu benim sorunum çünkü iOS'a alışık değildim ki dosya sistemini yine de saçma buluyorum. Dosyaları da bulduktan sonra ilk olarak Apple Notes'dan çözmeyi denedim fakat çöp bir uygulama, ardından çok övülen not uygulamalarını denedim. İlk olarak Notability denedim Notability'de ara sıra yazmama sorunu var. Araştırdım fakat çözümünü bulamadım; sanırsam tek yaşayan da değilim bu sorunu. Good Notes denedim Apple Pencil Pro ile uyumsuz çalıştı. Mesela çift tıklıyorum kalemden silgiye geçiyor ama silmiyor, bu sorun uygulamayı en son 3-4 kere silip yükleyince düzeldi fakat yazma hissiyatını hiç beğenmedim hızlı yazınca mesela kendisi en sonda ufak bir çizgi bırakıyor. Ardından Collanote, Freenote, Element Note, Documents vs birçok uygulama denedim. Kimi Pencil Pro ile uyumsuzdu, kimi çok ilkeldi. En son Collanote'u sevdim gibi oldum sanırsam fakat bunda da kocaman görev çubuğu olayı rahatsız etti. Nasıl tam ekranda not almak kadar ilkel bir şey hiçbir Note uygulamasında bulunmaz anlam veremiyorum. Neyse günün sonunda bugün Samsung Galaxy Tab S11'e geçme fikri aklıma girdi. Açıkçası Samsung Notes'un yerinin benim için ne kadar önemli olduğunu anladım. Ne güzel PDF'i indirdikten hemen sonra dosyalardan PDF'i bulup Samsung Notes ile açmak benim için çok büyük nimet. Gel gelelim sonuca arkadaşlar; IPad'i iade edip Samsung'a geçme konusunda hala kararsızım. Galaxy Tab S11 de MediaTek işlemci beni biraz rahatsız etti. SD kullansalardı muhtemelen hemen iade etmiştim iPad'i ve bir de iPad çok uzun yıllar götürür muhabbeti var. Açıkçası çok cezbetse de Samsung'daki çok basit özellikleri bile kullanamadıktan sonra çok da bir anlam ifade etmiyor gibi hissediyorum artık. Yani bunlar aklımdaki sorular. Sizce IPad'i iade edip Galaxy Tab S11' geçmeli miyim? Anlaşılır olabilmesi için uzun yazdım kusura bakmayın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çift dokunma rahatsız ediyorsa ayarlarından kapatabilirsiniz silgi atamasını. Sıkıştırma daha kullanışlı bana kalırsa, çift dokunmayı en son ne zaman kullandım hatırlamıyorum.

Notefula bakabilirsiniz not uygulaması olarak, pdf geçirmesi de kolay paylaş butonuna basıp direkt notefulu seçiyorsunuz, oradan klasörleyebiliyorsunuz dosyalarınızı. Görev çubuğu bu uygulamada da vae, şahsen beni rahatsız etmiyor.

Dediğiniz multitasking özellikleri ipados 26 ile gelecek, sadece slide overa muhtaç kalmayacaksınız yani.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Telefonunuz samsungsa ve alışkınsanız geçebilirsiniz, fakat S11 yerine S10 da alsanız olur çok yenilik yoktu sanırsam.

Şarj konusu dediğiniz gibi evet, oyun oynamıyorum ben o yüzden rahatsız etmiyor beni. Günlük yine 8 saati aşkın ekran süresi alabiliyorum.

IPad'i iade edemeyeceğim gibi kardeşimden eski tabletimi geri alamıyorum ve eski tabletimi geri almadan iade etmeye çalışırsam muhtemelen 10 gün PDF'lerim olmadan çalışacağım. Bu nedenle dediklerinizi deneyeceğim. Peki IPad'in şarjının kendi kendine bitmesi ve ısınması normal mi mesela Samsung ürünlerinde ilk 1-2 hafta da böyle oluyor ama sonra düzeliyor bunda da düzelir mi acaba?

@Nejorn ısınması normal bu havalarda, zaten ısınan bir cihaz açıkçası yoğun kullanımda. Soru çözerken bazen ekranın sıcaklığını ben de hissediyorum. Şarjın kendi kendine bitmesinden kastınız nedir? Gece bırakınca 3-4 azalmasıysa normal her cihazda olan şey zaten. Su gibi eriyorsa sorun olabilir ama.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…