Airfryer tavsiyesi

Merhaba tek yaşayan bekar bir erkek olarak airfryer tavsiyesi istiyorum. Temizliği kolay olması ve malzemesinin sağlıklı olması önemli. Bütçe çok önemli değil yok gibi bir şey. 5-10 bin arası olabilir.
Airfryer öneremiyorum.

Zaten bulabileceğin tüm "eyırfırayır sağlıklı yea" araştırmaları yiyeceklerin ısıya bağlı kızarma sırasında oluşturabildiği akrilamid (acrylamide) miktarı üzerinden, hiçbiri tutup "ya makine içinde dönen hava ve kimyasal kaplama zamanla yiyeceğe geçiyor mu biz mi koyunuz?" diye bir araştırma talep etmiyor, yapmak isteyenlere de ödenek sağlamıyorlar - poly-flouroakil sülalesi yarattığımız en güzel ve tehlikeli maddelerden biri olarak varlığını sürdürmekte. Ağzı yüzü teflon olmanın mantığı yok, yeterince teflon (öncelikli PTFE) yeniyor zira.

Daha tatlısı, kurşun bulundurmayan bir kaplamalı ürün henüz göremedim bu üretim serisinde.

Kısacası 2010'dan günümüze 16 yılda kimyasal dönüşümleri hesaplanmış değil - zira araya geri dönüştürülmüş plastik giysi ve dönüştürülmüş(?) pamuk varyasyonları da girdi, bir de onam formu imzalatıp milleti numaraya çevirdiler 2019-21 arası. Sen almak istediğin modelin kullanma kılavuzunu oku, yazan kaplama malzemelerini araştır. Teknolojisi atla deve değil çünkü, bir fön makinesi ve hazne. Sonra bakarsın. Ek olarak plastiğine de yanmayı geciktiriciler koyuyoruz ve uzun vadeli 50+ derece ısıda bu arkadaşların tepkimeleri konusunda da bilgimiz yok.

Şimdi araştırma yaparken Çin'de yapılmış bir araştırmada airfryer tercihinin PAH sebepli kanserleri azalttığını yazmış, bu özellikle yüksek ısıda kızartma ile yapılan ürünler için geçerli ve adamların mutfağının yarısı kızartma, kalan yarısı sonra haşladıktan sonra kızartıyor, boyuna kızartıyor adamlar ve havalandırması eski köy gibi olmayan minik evlerde yaşıyorlar her ne kadar davlumbaz olsa da...

Bu yüzden fırın, çelik tencere, enamel kaplı herhangi bir sac, çıplak veya kaplı döküm demir tencere ve tava öneriyorum. Yağları da yakmadan pişirmeyi öğrenince gayet lezzetli oluyor her şey. 4+ yıldır dökme demir kullanıyorum Lava'nın tava ve tenceresini, hatta çok sevdiğim arkadaşlarıma da zorla hediye ediyorum - evet ağırlar, bir yandan spor gibi düşün.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı