Benim denemediğim kulaklık çok az yerli crinacleyim mübarek. Deneyip deneyip satıyorum bu aralar MX500 kasalı chi-filara merak saldım. Codeclerin %99 açısından hiçbir önemi yok 320Kbps SBC yeterli. AAC sahneyi daraltır Dual channel SBC daha iyi kaynaktan ayarlayabilirsen. Sorun da frekans tepkisi zaten harman IEM'ler için çalışılmamış sadece kulaküstülere uygun bir eğridir. Korkunç derecede sahneyi daraltır ve üst tizlerin duyulmasını imkansız hale getirir aynı zamanda kulağı da yorar. Shouty ve harsh fautiginig denilerek eleştirilir yani aslında kulak tırmalayıcıdır. Bunu bizzat o gördüğün harman curve yaratan çalışmaları yöneten sean olive de crinacle ile röportajında itiraf etmiştir.
Şimdi sana sorarsak o zaman dünyanın en kötü IEM'leri yine buna benzeyen campfire andromeda ve Sennheiser IE800, IE900 o zaman. Harman hangi kulaklığı takatsan tak duyduğun şey zaten bunu dışına çıkabilenler insanlarda çok farklı bir kalite algısı oluşturuyor sebebi de taktığın anda daha geniş bir sahneyle karşılaşman ve enstruman ayrımının iyileşmesi. Kulaküstülerde ise daha farklı bir durum söz konusu pinna rezonansları devreye giriyor. Bu konular çok göreceli ve tartışmalı uzun konular.