Evde TurkNet, GigaFiber var. TurkNet, ZyXEL marka modem verdi. Fakat iş yerine VPN yaparken, bağlantıda sorun yaşıyorum. Sürekli VPN'de kopma oluyor. Ethernet kablosu üzerinden denedim, yine aynı sorun ile karşılaştım.
Acaba AirTies 5760 modemi, fiber için kullanabilir miyim?
ZyXEL için bir tane küçük kutu ve modemin kendisini vermişlerdi, ZyXEL küçük kutuyu, Ethernet kablosu ile AirTies 5760 modeme bağlamam gerekiyor değil mi? Daha sonra modem ara yüzüne girip, ne tür ayarları değiştirmem gerekiyor?
Daha önce Türk Telekom VDSL vardı. Sonra TurkNet VDSL bağlantısında geçtim. Evden çalışıyorum, VDSL'de hiç sorun yaşamamıştım. Fiber de hem isteri VPN'inde kopma sorunu oluyor, hem de Cambly'de ders yaparken, kopma sorunu oluyor. Ethernet kablosunu taktım, sanki biraz daha az sıklık ile yaşandı fakat sorun devam etti.
Media Box sistemi kullanıyor, Ethernet Wan yöntemi ile herhangi bir modemi sorunsuz bağlayabilirsiniz.Evde TurkNet, GigaFiber var. TurkNet, ZyXEL marka modem verdi. Fakat iş yerine VPN yaparken, bağlantıda sorun yaşıyorum. Sürekli VPN'de kopma oluyor. Ethernet kablosu üzerinden denedim, yine aynı sorun ile karşılaştım.
Acaba AirTies 5760 modemi, fiber için kullanabilir miyim?
ZyXEL için bir tane küçük kutu ve modemin kendisini vermişlerdi, ZyXEL küçük kutuyu, Ethernet kablosu ile AirTies 5760 modeme bağlamam gerekiyor değil mi? Daha sonra modem ara yüzüne girip, ne tür ayarları değiştirmem gerekiyor?
Daha önce Türk Telekom VDSL vardı. Sonra TurkNet VDSL bağlantısında geçtim. Evden çalışıyorum, VDSL'de hiç sorun yaşamamıştım. Fiber de hem isteri VPN'inde kopma sorunu oluyor, hem de Cambly'de ders yaparken, kopma sorunu oluyor. Ethernet kablosunu taktım, sanki biraz daha az sıklık ile yaşandı fakat sorun devam etti.
Düzeltme: İlk mesajımda ZyXEL yazmışım. Fakat Turk.Net'in modemi ZTE (H3601p v9.0) markaymış.
AirTies 5760 için TurkNet müşteri hizmetleri destek vermedi. Sadece kullanıcı adı ve şifre bilgisini ilettiler. Başak ne tür ayarlar yapmam gerekiyor?
"WAN-ETH" kısmının ekran görüntüsü:
Bu sayfaya girdiğim zaman, otomatik olarak prokokol listesinde DHCP seçiliydi.
Diğer seçeneklere ait ekran görüntülerini de aldım.
Teşekkür ederim, dediğiniz gibi yaptım. İnternete bağlandı.
Şu an hızım düşük görünüyor. Bu şekilde önümüzdeki VPN için iş yerine bağlanıp test edeceğim.
Kopma sorunları ZTE modemden mi kaynaklı, internetin kendisinde mi sorun var?
Acaba bir fikriniz var mı? ZTE modemde, Ethernet kablosunuda taktığım halde, anlık kopmalar oluyor. YouTube'da video izlerken fark ettirmiyor fakat VPN ile remote desktop connection bağlantısı yapınca, saniyelik kopmalar kendini belli ediyor.
Aynı zaman Cambly'de görüntülü görüşme yaparkende, anlık bir kopma kendini belli ediyor.