Şimdi öncelikle Ajazz alırsam Temu üzerinden sipariş edeceğim ve yaklaşık 1100 1200 liraya denk geliyor. VXE R1 Pro Max ise 2000TL şu anda. Sizce aralarından hangisini tercih etmeliyim? Fiyat olarak Ajazz daha uygun ama genel olarak R1 Pro Max önde tutuluyor, çok kararsız kaldım.
VXE R1 Pro Max: VXE R1 Wireless Mouse [Ön Sipariş]
AJ159PRO: https://www.temu.com/tr/ajazz-aj159-gaming-mouse-with-magnetic-charging-dock-8khz-paw3395-sensor-26k-dpi-1--clicks--etfe-feet-usb-powered-lightweight-56g--bt-2-4g-professional--mouse-no-battery-black-white-g-601099730068815.html?_oak_mp_inf=EM/Kiv+m1ogBGiBhY2MyNjhkM2YxNmI0ZjkzOTVhMTJiM2RlMzFmMjlkYSDD18PUzjI=&top_gallery_url=https://img.kwcdn.com/product/fancy/843daa72-dd91-48ec-80e6-4cff75b286b8.jpg&spec_gallery_id=4655780363&refer_page_sn=10005&refer_source=0&freesia_scene=1&_oak_freesia_scene=1&_oak_rec_ext_1=OTg5ODY&_oak_gallery_order=1238736951,1429233255,2063716917,1818460841,123950473&refer_page_el_sn=200024&_x_sessn_id=vtl98827ue&refer_page_name=home&refer_page_id=10005_1739102155273_blhcvcigc1&is_back=1&no_cache_id=l4v8j
VXE R1 Pro Max tabii ki de. Ajazz 159 Pro royuan mcu kullanıyor berbat. Ama sana PAN1080 modeli de gelebilir oda berbat.
Şimdi öncelikle Ajazz alırsam Temu üzerinden sipariş edeceğim ve yaklaşık 1100 1200 liraya denk geliyor. VXE R1 Pro Max ise 2000TL şu anda. Sizce aralarından hangisini tercih etmeliyim? Fiyat olarak Ajazz daha uygun ama genel olarak R1 Pro Max önde tutuluyor, çok kararsız kaldım.
Mcu sensöre yettiği sürece sorun yok. Apex modelinde mcu sensöre yetmediği için sorun yasayanlar var ama Pro'da daha hiç denk gelmedim. Daha iyi mcu olmasi iyi ama arada malum bir fiyat farki var.
159Pro üzecek bir model değil. Bir sorun olursa zaten Temu iade konusunda sorun çıkartmıyor. Ayni fiyat bandinda olsalar mcusu daha iyi olduğu için kafam rahat olsun diyerek R1 alinabilir ama yari fiyatina 159Pro alabiliyorsaniz 159Pro önerimdir.
Temu'daki %60 vergiyi bildiğinizi ve kupon vs. kullanarak 1K ya almayı planladığınızı düşünerek yari fiyat söyleminde bulundum.
Yetse takılmalar yaratır mı? VXE R1 Pro Max daha iyi ama tabii fiyat farkı da var ki değer.
R1 4K pollingin üstüne cikamiyor.
AJ159'larda yasanan sorunlarin geneli 8K kullanirken yaşanıyor ki bu sorunlar dedigim gibi Pro'dan ziyade Apex modelinde gözüküyor.
AJ159PRO aldigi vakit sansina mcu sorunlu bir fare gelse bile 4K'da rahatlikla kullanabilir. Yari fiyatına dongle almadan 4K kullanabilmeside ayri avantaj. Ve dedigim gibi yari fiyat bariz bir uçurum. R1 iki kati fiyat verecek bir şey sunmuyor.
Ancak fiyat farkına değer.
Daha iyi switch.
Daha iyi mcu.
Daha iyi pil ömrü.
Daha iyi sideclick.
Daha iyi scroll wheel.
Daha iyi plastik kalitesi.
Wraith garantili, eğer kendi hatan ile bozulsa bile ucuza yaptırabilirsin.
Şahsen 8 k benim içinde boş ama normal 1K ya da 4K Hz ile kullanırken de şikayet var. Mcu düşük olunca 8 k Hz olsa ne olur ki? Dock ta bazı kişilere bozuk gitmiş. Para iadesi yapsalar bile bozuk dock ile ne yapacaksın ki?
Switche lafim yok daha iyi.
Mcu sorun çıkaramadığı sürece neyi.
Degistirir?
Pil ömrü %20'lik bir fark var. 159'un docku sayesinde her kullanimdan sonra sarja takmak çok da zor olmamali.
Bahsettiğiniz geriye kalanlarin hepsi malzeme kalitesi.
Wraith kutu açıldıktan sonra garanti kabul etmiyor diye biliyorum yanlışmı biliyorum?
Hatta forumda sorunlu ürün alıp garantide sorun yasayan birisi geçenlerde konu acmisti.
Sonuç olarak malzeme kalitesi ve switch farkı var. Malzeme kalitesi olarak AJ159 kötü olsa size kesinlikle hak verirdim. R1e kiyasla nasıl bilmiyorum ama kesinlikle kötü bir malzeme kalitesi yok. AJ159'un malzeme kalitesi ve switchleri iyiyken sirf biraz daha iyi diye r1e iki kati fiyat vermek hala fazlasıyla mantıksız geliyor.
4K'da kullanırken sorun yaşayan birkaç konuyu taglayabilir misiniz? 159Apex gercekten 8K konusunda sorunlu bir modeldi ve birçok konu gördüm ama 159Pro hakkinda dock haricinde sorun gördüğümü hatirlamiyorum. Hypercia hocam ve bir iki kisi yasamisti herhalde dock sorununu. Hypercia hocam iade aldi digerlerini bilmiyorum.
Dock sorunlu gelirse para iadesi yapilinca ister bir tane daha 159Pro alir 1 dock 2 mouse sahibi olursunuz. Istersenizde R1 alip bir tane kablolu/bluetooth bir tane kablosuz mouse sahibi olursunuz. Yine bir kaybınız olmuyor.
Sürekli mcu diyorsunuz ama 4K'yi kaldırıyorsa iyi kötü ne isinize yarayacak merak ediyorum.
Şahsen ya 159Pro alirdim ya da bütçe arttirip gerçekten 159'dan bariz üstün diyebileceğim bir mouse alirdim. Malzeme kalitesi haric kullanimda fark edilebilecek bir fark yok. Yari fiyatina ayni malzeme kalitesini bekliyorsaniz zaten bir sorun var demektir.
En son ihtimal dediğiniz gibi sorunlu bir fare gelirsede herhangi bir kayip söz konusu olmuyor. Temu zaten iade konusunda sorunsuz.
2 kere dock bozuk gelen var, takılma yasayanlar var mouse alınır mı? Konularında diyorlar hatta. Wraith'in bozuk ürün gönderme ihtimali 0. adamlar kontrol edip satıyorlar Wraith. Green'deki ürünler de oradan geliyor. Mcu daha ne sorunu çıkartsın takılma yaratıyor uzun ömürlü değil maalesef. Parası olmasa zaten VXE R1 Pro Max alınır mı? Demez parası var demek ki en iyisini alsın bütçesine göre. Aj 159 Pro denedim baskı uygulasam kırılacak gibiydi hatta herkes diyor malzeme kalitesi kötü diye forumlarsan bulabilirsin. mAh değerlerine göre pil ömrü de değişiyor biliyorsun dock olması bir artı ya da eksi değil R1 Pro Max kablolu şarj oluyor. 8K da herkes sorun yaşar çünkü daha çok az oyun destekliyor ve CPU yiyor. Ama benim dediğim 4K ve 1K da bile sorun yaratması. Sorun yaşatmasa neden markalar PAN1080 ya da royuan kullanmıyor da beken kullanıyor ucuz mouselarda?
Wraith'in bozuk ürün gönderme ihtimali sifir lafiniza katilmiyorum. Simdi bulabilirsem konuyu tagliyayim. Ve ayni sekilde sizin de Pro'da yasanan dock haricindeki 4kdaki sorunla ilgili konuyu taglamanizi istiyorum. Pro'da sorun yaşarsa en fazla gidip R1 alir. Kaybi olmadığını hesaba katarsak bana gayet makul bir risk gibi geliyor.
Mcu konusuna gelirsek yazdim zaten yukarıda. Bir yerden kısmak gerekiyor. Bu fareye nordic mcu olsa zaten hiç 8KDA sorun yasayan olmaz ve bu fiyatlara alamazsiniz.
Ha param bol ugrasmak istemiyorum derse R1 alip gecmesi daha saglikli lafiniza katiliyorum ama konu sahibi bu konuda bir şey belirtmemis kesin bir şey diyemem.