Çözüldü Ajazz AK680 çift tıklama sorunu nasıl çözülür?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Rüzgar Ali

Centipat
Daha fazla  
Önceki mekanik klavyemden beridir klavyede çift tıklama sorunun yaşıyorum. Sorunun kaynağının klavye olduğunu düşündüğüm için Ajazz AK680 klavyesine geçtim. Hatta sorunun USB girişlerinden olduğunu düşünüyorsanız bu klavye için olmasa da bilgisayar da değiştirdim yani sorun galiba klavyede. Klavyeyi aldığından beridir ikili tıklama sorunu vardı ama kullanmaya devam ettim. Zaman içerisinde klavyem daha da beterleşti. Sırayla "a" tuşu "ESC" tuşu "Tab" tuşu "Q" tuşu "Shift" tuşu ve pek çok tuş bastığım on seferin dokuzunda çalışmamaya başladı. Ama çalışmama sorununu çözmem zor olmad. I klavyemi temizledim ve geçici olarak düzeldi ancak her düzelttiğimde önceki halinden daha da kötü olmaya başladı. Artık kullanılamaz hale geldi. Soracaklar için yakın bir tarihte sıvı teması oldu ancak bu sorunlar zaten sıvı temasından önce de vardı. Kısacası tıklamama ve çift tıklama sorununa çözümünüz varsa paylaşırsanız sevinirim.

Çözüm
Mekanik olduğu için switch'leri değiştirmen yeterli olmalıdır.

Bunu denemek için çalışmayan tuşun switch'ini çalışanla değiştir.

Eğer ona rağmen bir problem varsa, klavyenin anakartında problem vardır, sıvı teması öncesi garantiye gidebilirdi, ancak konu sıvı temasına döndüğü için kabul etmezler.
Mekanik olduğu için switch'leri değiştirmen yeterli olmalıdır.

Bunu denemek için çalışmayan tuşun switch'ini çalışanla değiştir.

Eğer ona rağmen bir problem varsa, klavyenin anakartında problem vardır, sıvı teması öncesi garantiye gidebilirdi, ancak konu sıvı temasına döndüğü için kabul etmezler.

Çözüm
Teşekkürler deneyeceğim zaten aliexpressten aldığım için iade edemezdim. Aklıma takılan şey sorunun önceki mekanik klavyemde de olması yani ya sorun bende ya da şanssızım diye düşünüyorum çünkü iki klavyeyi de çok çok az kullandım.

Bu açıklamana istinaden:
İki klavyen varsa, anakartlarında problem yoksa, birindeki tüm çalışanları diğerindeki çalışmayanlarla değiştirip çalışan bir klavye elde edebilirsin. Ekonomi ayırdığında yeni switch alarak diğer klavyeni de kullanabilirsin. Düşük ihtimal klavye bağlantılarında problem olabilir veya atlamayalım dersen, klavye kablolarını da kontrol et derim kablosuz kullanmıyorsan.

Diğer türlü tek klavyen var ve Aliexpress'ten aldıysan, şans olarak sana bozuk bir set veya yolda bozulmuş bir set gelmiş olabilir.

Dediğim gibi mekanik klavyelerin tek güzelliği, anakart ve girişler sağlamsa sadece switch değiştirip kullanabilirsin.

Hocam diğerini kardeşime verdim zaten hot swappable değildi ben iki klavye olayını sorunun bilgisayarda veya kabloda falan olmadığını açıklayabilmek için yazmıştım. Birazdan switch değiştirip deneyeceğim inşallah düzelir ve bir sorum olacak bazıları wd40 sıktım düzeldi yazmışlar bunu switchin içini açıp içine mi sıkıyorlar yoksa dışından switchi sökmeden mi yapıyorlar?

İki klavye değil de iki ayrı bilgisayarda denediğini anlaşılıyor ilk yazdığında, ondan belirttim.

Hot Swap sadece sistem açıkken yapılabilmesinden ileri gelir, öyle ahım şahım bir özellik değil. Turnuvanın ortasında da klavyen bozulmasın derler.

WD40 dediğin şey su giderici esasen, klavyede çok bir fark yapacağını düşünmüyorum ama nasılsa gözden çıkarttığın için switch'i çıkart, öyle sık, sonra tak. Klavyenide WD40'lamana gerek yok.

Teşekkürler. Galiba klavyemi kurtarmam biraz zor dediğiniz gibi gözden çıkarttığım için gördüğüm tüm yöntemleri deneyeyim zaten şu andan daha kötü bir hale gelmesi zor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…