İnceleme Ajazz AK820 Pro

Öncelikle bu klavyeye ROG Strix Scope RX Red modelinden geçtiğimi belirtmek istiyorum. İkisi bambaşka dünyalarda klavyeler olsa da fiyatları aynı olduğu için ve eski klavyem olduğu için bazen kıyaslayabilirim.

1728577451422.png
1728578586553.png

Öncelikle tasarım olarak başlamak istiyorum. Klavyenin tasarımı, boyutu, gerçekten çok hoş. %75 olduğu için hem tam boyuttaki klavyeler kadar kaba durmuyor hem de %60 klavyeler kadar kullanım zorluğu sunmuyor. Tabi bu durum kişiden kişiye değişiklik gösterebilir bunlar sadece benim fikirlerim.
Beyaz-mor renk seçeneğiyle birlikte beyaz bir setup yapmayı planlayanlar için veya beyaz sisteme sahip olup klavye arayanlar için direkt önerebilirim. Gerçekten görüntü olarak sisteme çok hoş bir hava katıyor.
Artı olarak RGB ışıkları ve TFT ekranı olması çok hoş. Ekranı istediğiniz gibi özelleştirebiliyorsunuz. Dilerseniz şarj, saat göstergesi olarak kullanabilirsiniz ki ben şu anlık böyle yapıyorum. İsterseniz de internetten beğendiğiniz GİF, fotoğraf ne varsa yükleyip o şekilde de kullanabilirsiniz.
Birde söylemeyi unutmuşum sonradan ekliyorum sağ üstündeki ses arttırma, azaltma ve kapatma tuşu çok işime yaradı gerçekten. Belki çoğu insan kullanmaz ama benim için çok büyük bir artı belirtmek istedim.

1728578510801.png

Bağlantı seçeneklerine gelecek olursam 2.4 GHZ, BT 5.0 ve kablolu olarak 3 seçeneğiniz var. Benim önerim kablosuz kullanmanız ancak illa ben kablolu kullanmak istiyorum derseniz de Wraith Esports sitesinden beyaz örgü kablo alırsanız çok tatlı duracaktır.
Kablosuz bağlantısının çok stabil çalıştığını söylemek istiyorum öncelikle. Gerçekten beni baya bir şaşırttı diyebilirim. Hem gecikme yaşamıyorum hem de 4000 mah'lik bataryası uzun şarj süresi sunduğu için çok kullanışlı oluyor.

Malzeme kalitesine gelecek olursam bence kaliteli veya kalitesiz denecek bir malzemeye sahip değil. Örnek vermek gerekirse bir önceki klavyem malzeme kalitesi olarak bundan daha kaliteli duruyordu. Ancak şöyle çok büyük bir fark var AK820 Pro'nun tuşları sanki orijinalinden grip tape varmış gibi hissettiriyor. Yani bir önceki klavyemin tuşları parlak ve kaygan hissettiriyordu. Bu durum pek hoş değildi en azından benim için hatta belli bir kullanımdan sonra tuşlar yavaştan aşınmaya ve daha da parlamaya başlamıştı. Ancak bu klavye daha mat bir yüzeye sahip. Hatta genel kalite olarak klavyenin tuşlarına, kasasına vs. puan verecek olursam 7/10 diyebilirim.

Klavyenin sesine gelecek olursak ki bence bu kesinlikle bu klavyenin en iyi olduğu yerlerden biri. Gift switch ile birlikte gerçekten çok tok, mükemmel bir sesi var. İnsanın kullandıkça kullanası geliyor. Klavye seni yazı yazmaya itiyor. Bu incelemeyi yapmamın sebeplerinden biri de bu. Kesinlikle önceki red switch klavyemle karşılaştıramayacağım kadar farklılar aynı fiyat bandında olmalarına rağmen. Kısacası sesi bana göre kusursuz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

1728578816751.png

Benim aldığım modelde Gift Linear switch kullanılmış. Gerek kullanışlılık gerek ses olsun gerçekten çok beğeniyorum. Kaliteli bir switch diyebilirim.

1728578929404.png

Driver konusunda biraz zayıf kaldığını söyleyebilirim. Klavyenin en büyük eksisi bu olabilir. Aslında internetten baktığınız zaman kullanımı çok zor değil ancak çok detaysız bir yazılımı var. Yani diğer büyük markalar gibi şununla ayarlayayım şunu kurcalayayım seçeneğiniz yok pek. Bana göre çok karışık olmayan ama bazı insanlara zor gelebilecek bir uygulaması var diyebilirim.

Fiyat olarak ben ürünü 2850 TL'ye MecMonkey sitesinden aldım. Yurt dışından alıp, uğraşırsanız biraz daha ucuza gelebilir. Sanırım WhatGeek üzeriden KAAN koduyla aldığınızda 2157 TL gibi bir fiyata geliyor. Ben uğraşmak ve beklemek istemediğim için Türkiye içerisinden almayı tercih ettim.

Artılar
Kaliteli switch
Kablosuz bağlantı seçenekleri
Tok, kaliteli ses
Tamamen hotswap desteklemesi

Eksiler
Kötü sayılabilecek bir uygulama
Keycaps'lerinin tuş yazılarının içi boş olmadığı için ışık sadece alttan geliyor. Eğer karanlık bir ortamda çalışmayı, oynamayı seviyorsanız klavyenin ışığı yetersiz gelebilir.

Bazı şeyleri unutmuş olabilirim arkadaşlar kusura bakmayın. Bir sorunuz, merak ettiğiniz bir şey varsa konuda sorabilirseniz yardımcı olmaya çalışırım.

Hocam, bilgisayarınızda ayarlar kısmından Zaman ve Dil - Dil ve Bölge kısmına girip ayarları görseldeki gibi yapabilir misiniz? Bu şekilde bir problem olmaması gerek.
Eki Görüntüle 2340405
1730236532147.png

Hocam bu şekilde ancak o tuşa bastığım zaman hicbir sey olmuyor. Tuş calışmıyor sandım ama başka bir tuş atayınca calışıyor.

Eki Görüntüle 2340412
Hocam bu şekilde ancak o tuşa bastığım zaman hicbir sey olmuyor. Tuş calışmıyor sandım ama başka bir tuş atayınca calışıyor.
Bende "Tercih edilen diller" sekmesinin altındaki kısım "İngilizce(ABD) temel yazım" şeklinde hocam. Onu bir değiştirip deneyin isterseniz. Bu sorunu yaşamadığım için başka da bir şey gelmedi aklıma 😕

Technopat Haberler

Geri
Yukarı