İnceleme Ajazz K820 Pro

p-min.jpg

Merhabalar, bugün elime geçen Ajazz AK820 Pro klavyenin incelemesine hoş geldiniz.

Trendyol’dan stok azlığından dolayı normalden daha uygun fiyata, 2750 TL’ye satın aldım.

Öncelikle, ürün tam bir fiyat/performans ürünü olmasının yanı sıra kompakt tasarımı, şık görünümü ve ortalama bir ağırlığı ile dış etmenler olarak oldukça güzel bir ürün. Gereken tüm detayları en ince ayrıntısına kadar videolar, fotoğraflar ve ses kayıtları ile göstereceğim bu incelemede.

Bu linkte hem klavyenin kutusu, kutu içeriği, hem de switch'inin çıkarılmış şekilde dış görünümü bulunmakta.

Bu linkte ise klavyenin TFT ekranı, RGB modları ve bazı fonksiyon tuşlarının seslerini içeren videolar yer almakta.

Klavyem, benim ilk mekanik klavyem olmasına rağmen kaliteyi ve dayanıklılığı çok iyi hissettiriyor; uzun süre kullanılabilecek kaliteli bir ürün olduğu belli. Switch’lerinin hissiyatı ve sesi mükemmel. Ben Flying Fish Switch modelini tercih ettim ve gerçekten muazzamlar. Klavye zaten önceden yağlanmış (pre-lubed) ve 7 (belki 8) katmanlı gasket mount köpük katmanlamadan dolayı oldukça tok ve doygun bir ses veriyor. Ayrıca klavye %75 bir klavye, yani numpad yok; yalnızca home, page up, page down, delete ve bazı fonksiyon tuşları var. Klavye hot-swap özelliğine sahip, yani istediğiniz gibi switch değiştirebilirsiniz. Hangi switch’lerle uyumlu olduğuna henüz bakmadım ama öğrenirsem buraya ekleyeceğim.

Keycap'ler yumuşak, pürüzsüz ve hoş bir hissiyata sahip. Keycap'ler hakkında tek şikayetim, düz basım oldukları için harflerin içerisinden RGB ışık geçmemesi; ama zaten ilerleyen zamanlarda pudding keycap alacağım için bu benim için bir sorun değil.

Yazılım yeterli ancak biraz karışık buldum; içinde aradığınız her şey var. TFT ekranına GIF eklemek isterseniz kablo ile bağlanmanız gerekiyor. Kabloyla bağlanıp GIF yüklendikten sonra kablosuza geçerseniz GIF orada kalmaya devam ediyor. Yazılım, 10 dakika kadar kurcaladıktan sonra kullanmak istediğiniz her şey hakkında yeterince bilgi sahibi olmanızı sağlıyor.

RGB modları çok güzel, özellikle belirtmeliyim ki RGB kalitesi gerçekten göz alıcı. RGB ışıklandırma aşığı biri olarak beni mest etti diyebilirim. Her zaman en yüksek parlaklıkta kullanıyorum, Razer’ın RGB’leri ile yarışamasa da kendi çapında çok kaliteli ve göz doyuran bir RGB'ye sahip. Bu arada RGB’ler bölgesel değil, tuş bazında.

Beni şaşırtan bir konu da şu oldu; fiyat/performans bir ürüne göre hem kablolu hem kablosuz kullanımda latency (gecikme) oranı inanılmaz derecede düşük. Tuş hassasiyetleri zaten oldukça yüksek. Ayrıca yazılım içerisinden tuşların hassasiyetlerini oldukça geniş bir seçenekle ayarlayabiliyorsunuz. Oyun performansı, yazma performansıyla neredeyse birebir aynı. İkisi de gecikmesi düşük, hassas, kullanımı keyifli ve premium bir deneyim sunuyor.

Eksiler​

• Tuş Dizilimi: Tuş dizilimi İngilizce QWERTY olduğu için alışması biraz zaman alıyor. Yıllardır Türkçe klavye kullandığımdan ben de hala alışamadım. Bilgisayarda yazı yazacağım zaman "Win + Space" yaparak İngilizce klavye diline çeviriyorum, bu şekilde daha rahat oluyor. Ancak Türkçe karakter kullanmak mümkün değil; bu yüzden hafif bir oto düzeltme veya Türkçe dil kullanıp ezbere yazmak en iyisi. Ya da çok takılmadan sadece yazın, gitsin. 😃
  • Hassasiyet: Özellikle çok kaliteli veya düşük hassasiyette klavye kullanmamış kişiler için tuş hassasiyeti zorlayıcı olabiliyor. Tuşlar hem yumuşak hem de çok hassas, en ufak dokunmada sinyal gönderiyor. Bu biraz kişisel bir durum olsa da eklemek istedim.
  • Numpad Yok: Numpad yok, bu da yine kişisel bir durum.

Artılar​

• Özelleştirilebilirlik: Klavye hem hotswap hem de özelleştirilebilir bir gövdeye sahip, bu sayede switch’leri ve keycap’leri yanındaki aparatlar ile rahatlıkla değiştirebilirsiniz.
  • TFT Ekran: Sağ alttaki ufak ama yeterli ekran sayesinde klavye üzerinde saat-tarih bilgisi, şarj durumu, bağlantı yöntemi gibi bilgilere kolayca ulaşabiliyor ve GIF yükleyebiliyorsunuz. RGB ile ilgili temel ayarlara erişim sunması da çok kullanışlı.
  • Knob: Sağ üstteki knob ile hem bilgisayarın sesini değiştirebilir hem de TFT ekranı kontrol edebilirsiniz, bu güzel bir özellik.

İşte bu kadar arkadaşlar, gerçekten kaliteli ve premium hissi veren, sağlam ve hoş bir klavye.

Son olarak herkesin en çok merak ettiği soru: Sesi nasıl? Buyrun, dinleyin:

Ses kaydını dinlemek için buraya tıklayın.

Aklıma gelenleri incelemeye ekleyeceğim. Sağlıcakla kalın! Bu arada attığım linklere mutlaka göz atın; klavyeyi almak gibi bir niyetiniz varsa en detaylı şekilde fotoğraf ve videolar var, özenle çektim ve kaydettim.

Son düzenleme:
Ürünü Epomaker sitesinden aldım. 55 dolar mı ne tuttu. Gümrükte bir sorun çıkar mı? Kafama takıldı 30dolar sınırı mı çıkmıştı? Galiba ama kişisel eşya olduğu için sorun çıkmaz diye düşünüyorum. Yine de sormak istedim.

Ürünü Epomaker sitesinden aldım. 55 dolar mı ne tuttu. Gümrükte bir sorun çıkar mı? Kafama takıldı 30dolar sınırı mı çıkmıştı? Galiba ama kişisel eşya olduğu için sorun çıkmaz diye düşünüyorum. Yine de sormak istedim.

55 dolar tuttuysa gümrükte kalır, adamlarla iletişime geçip fiyatı düşük göstermelerini istersen olur gibi.

Sıkıntı yok adamlara mail attım

Görmemiştim ben bu yanıtı 😄

Hocam tab'ın üstündeki tuş normalde tırnak işareti yapardı, bu klavyede <<< yapıyor. Siz de yaşadınız mı, nasıl çözebilirim?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00