Kozzo değil zorro
Hakkında bir bilgim yok.
Ayrıca STK 61 hot-swap değil haberiniz olsun.
Rampage kendi anahtarlarını üretmiyor. Çin'deki bir markaya sipariş usulü ürettiriyor. Redragon klavyelerde redragon markalı switchler var ama aslında outemu'lar mesela. Bu da büyük ihtimalle Outemu ya da o tarz giriş seviyesi bir anahtar.
Ayrıca yine hot-swap değil.
Bu klavye hakkında pek bilgi bulamadım. Yeni çıkmış. Switch'ler de farklı duruyor. Almanızı önermem. Kronik sorunu olup olmadığını öğrenmek için bir süre bekleyip kullanıcı deneyimlerine bakmak lazım.
Bilindik marka diye iyi sanmayın. Outemu'lar giriş seviyesi switch'ler.
Açıkcası 3'ünü de önermiyorum. Fiyatlarına göre gayet kötü buldum 3'ünü de. Ben size 1. tercih olarak Durgod Venus veya Hades, 2. tercih olarak Durgod K310/320, 3. tercih olarak da Mizar MZ60 öneririm. Bu 3 klavye de yaklaşık 2-3 ay önce amazon'da bir satıcı tarafından yanlış fiyata satıldı. Bu fiyattan alanlar ikinci el sitelerinde ve forumlarda satıyor. 500 ile 1000TL arasında fiyatları var. Mizar orijinalinde 1200-1500TL'lik, Durgod'lar da 1750-2500 TL'lik klavyeler.
1) Durgod Venus ve Hades ikisi de Cherry ve Gateron seçenekleriyle geliyor. Tuşlar PBT. İkisi de RGB. Venus alüminyum kasa ama hades'i bilmiyorum. İkisi de hot-swap. Ve ikisi de (Hades'ten emin değilim) prelubed, stock haliyle iyi stabilizerlar ile geliyor. 75-90 dolar bandındalar. İkinci el sitelerinde sıfır 1000 TL civarına bulabilirsiniz.
2) Durgod K310/320 aslında kalite olarak Venus ve Hades'ten daha iyi (Ömür açısından konuşuyorum) ancak RGB'si olmadığından kimse tercih etmiyor. Kaliteli bir PCB, kasa, cherry switchler, prelubed stock haliyle iyi stabilizerlar ve hadrcap PBT keycapsler ile geliyor. Ben K320 kullanıyorum. Kesinlikle öneririm. 100 dolar bandında bir klavye. İkinci el sitelerinde sıfır 600-800 arasına bulabilirsiniz. RGB olmadığından fiyatı düşük yazıyorlar
Not: Hot-swap değil ama zaten bu klavyeyi bir şanssızlık yaşamazsanız ve customa ilgi duymuyorsanız yıllarca sorunsuz kullanırsınız.
3) Mizar MZ60 içlerinden en ucuzu. 50 dolar bandında satılıyor. Gateron anahtarları var. Durgod'ların aksine Double-shot ABS tuşlar ile geliyor. Ve hot-swap. İkinci el sitelerinde sıfır 500-700 TL'ye bulabilirsiniz.
-
Edit: Venus, Hades veya K310/320 alamazsanız Mizar'la benzer kalite klavyeyi yurt dışı bulabilirsiniz 1000 TL civarına. Tabii mizar 500-600TL ile çok daha uyguna geliyor.