toomanynights
Kilopat
- Makaleler
- 5
@brkyozell
Ben bu konuda yakın zamanda Erdoğan'ın aksiyon alacağını düşünüyorum.
Fakat kanunlara göre tarikatlar yanlış işlere bulaşmazsa nasıl kapatacaklar ki?
Bilemiyorum, ben bu konunun takipçisiyim.
Yabancı ülkelerde de markalar satılıyor demek istemiştim. Amerika ve Çin'den firmalar devamlı bir yerlerdeki firmaları alıyorlar. İyi para veriyorlarsa satılır, yerine yenisini kurulur. Ekonomi Erdoğan'ın artık eski Türkiye yok diyip savunmadan saldırıya geçtiği zaman kötüleşmeye başladı. Bu ülkenin iyi ekonomik zamanlarıda da Erdoğan vardı. Bu yüzden yine düzeltir diyorum. Sınırlardaki örgütlere saldırmaya başlandıktan sonra müthiş bir para gerekti. Askeri güç çok falza para tüketiyor. Bugün İngiltere veya iskandav ülkelerinin rahat olmasının en büyük sebeplerinden biri sınırlarında sorun olmaması. Sınırlarınız sorunlu ise olmuyor işte. Savunma ile de sorun çözülmüyor, saldırıp yok etmek gerekiyor. Erdoğan bir noktaya kadar saldırdı sonra dışarıdan baskı ile ekonomi çökmeye başlayınca durdu. Şimdi dengeli gitmeye çalışıyor. O yüzden dans ediyor diyorum.
Suriyeliler de bu yüzden içeri alındı. Avrupa ile anlaşıldı ve gönderilmemesi karşılığında para alındı, biliyorsunuz zaten. Ekonomiyi çökertmemek adına yapılması gerekiyordu. Böyle bir vaadi var mı bilmiyorum ama Suriyelileri geri yollayacaktır eninde sonunda. İç dengeleri bozdukları değişmez gerçek.
Dışarıdan baskı konusuna da geleyim. Evet dış güçler inanmasanız da var. Bunun en büyük örneği en önemli devlet bakalarından olan Halkbank. Halkbank'ın Amerikadaki davasından haberiniz var mı? Bist ve diğer banka hisselerini nasıl etkilediklerinden haberiniz var mı?
Depremden önce hükümetten buraları deprem riski ve olası sonuçlar ile ilgili yazı gitmiş. Şu an haberini bulamadım Google'a böyle yazınca çıkmıyor ama gördüm. Belediye de bununla ilgili olarak aksiyon almaya çalışmış ama sonucundan başarılı olamamış, af vermek zorunda kalmış olabilir. Doğuda çoğu şey kaçak. Şimdi her şeyi buralarda da yazamıyorum ama öyle.
Bu sözleşmeye ilk katılanlardan biri de Türkiye. Yine Erdoğan döneminde.
Vazgeçmelerinin sebebi istatistiklere göre işe yaramaması ve bazı maddelerede geçen "Cinsel yönelim" kelimesi. Bu kelime bazı kapıları açık bırakıyor LGBT ve türevleri için. Bu yüzden en çok bu şeylerin mensupları kaldırılmasına karşı çıkıyor. Türk aile yapısına uymuyor dememdeki amaç bu, Bizde LGBT falan kabul görmez görmemeli.
Hüdapar teknik olarak ittifak içinde değil, o yüzden böyle bir şartları da kabul edilmemeştir. Koca ittifak sadece AKP'den ibaret değil zaten, MHP izin vermez böyle bir şeye.
Teröre karşıyız demekle terör karşıtı olunmuyor. "Demirtaş neden hapiste benim vicdanım el vermiyor" ve "Demirtaş'ın serbest kalmasını istiyorsanız bize katılacaksınız" şeklinde açıkça HDP desteği isteyen biri terörün karşısında olamaz.
O haberlerin de çoğu CHP'nin sitesi ile YSK sitesinin karşılaştırılması sonucunda çıkıyor.
Ayrıca bir sıkıntı var ise itiraz edilir ve YSK bunu düzeltir.
Millet ittifakı bu konuda bir açıklama yapmadı bile. Buradan bir sonuç çıkmaz. 1. Tur AKP için fena olmayan şekilde geçti, Millet ittifakı ise çuvalladı.
Bu AA ile ilgili bir durum değil. %50'ye gelmesine doğru zaten %70 açılmıştı sandıklar. Çok itiraz olunca o noktalarda akış illaki yavaşlıyor. Her seçim oluyor bu.
YSK %90'lara gelmeden yani sonrasında büyük değişimler olamayacağı noktaya gelene kadar elbette açıklayamayacak. YSK bu ajans değil. Konuşsa yanlış konuşmuş olur.
Önceki seçimlerde nasıldı durum hatırlamıyorum ama bana göre bu seferki daha doğru. %90'a gelene kadar açıklamak yanlış olur. Zaten seçimin ilk turda bitip bitmeyeceği sınırdaydı, açıklamak yanıltırdı.
Partisindeki adamlardan bunlar çıkabilir. Her ormanda çürük ağaçlar olabiliyor işte. Abartıyorlar. Bunları çok takmamak lazım. Yavaş yavaş siliniyor hepsi.
Şimdi... Sıra geldi benim sorularıma ve senin cevaplarına.
1- Muhalefetin Hakan Fidan gibi bir adamla derdi ne olablir ki seçim vaatlerinden biri olrak MİT başkanını görevden alıyor?
2- Kılıçdaroğlu nasıl CHP genel başkanı oldu biliyor musun? Sence öyle basit bir şekilde mi seçildi?
3- Deniz Baykal'a yapılanlar ile Muharrem İnce'ye yapılanlar çok benzer ve ikisi de Kılıçdaroğlu'na yarıyor. Bu konuda yorumun nedir?
4- Kılıçdaroğlu ABD ziyaretinde 8 saat "korumasız" şekilde kayboldu. Yanında ötürdükleri gazetecileri bırakıp kendi gitmiş.Uçak bileti var iken uçak ile gitmek yerine araba ile gitmiş. Döndüğünde hamburger yiyordum demiş. Bu adam 8 saat ne yaptı? Konuyla ilgili niye net bir açıklama yapmadı/yapılmadı?
5- Millet ittifakı neden zamanında Zaman gazetesinde falan çalışmış adamları milletvekili adayı yapıyor? Örneğin CHP İzmir 1. sıra.
Konu hakkında Jahrein'in konuşmasını izleyebilirsin.
6- Osman Kavala konusunda niye bu kadar diretiyor, bu adamın kim olduğunu bilmiyor mu? Niye çıkartacakmış?
7- Joe Biden'ın söyledileri hakkında ne düşünüyorsun?
8- Kılıçdaroğlu; Davutoğlu, Babacan, DP lideri, ve SP liderinin bu derece düşük oy alacağını biliyordu. İttifakta oyu olan CHP harici tek parti İYİP. Sırf Meral Akşener'i susturabilmek, Meral Akşener sorun çıkarttığında biz 5 kişiyiz diyebilmek için bu adamları yanına aldı ve bu adamlar bedavadan 35 küsür milletvekili kazandı. Ayrıca oylarını da kaybetti. SP seçmeni YRP ve BBP'ye kaydı, İYİP seçmeni MHP'ye kaydı. MHP oyu bu şekilde patladı. Milliyetçiler Kılıçdaroğlu'nun yanında duran birine oy vermek istemediler, MHP'ye geri döndüler. Diğerlerinin oyu var mı onu bile bilmiyorum zaten. Kendi ittifakını bile yönetemedi. Bu 4 parti kazandı, CHP ve İYİP kaybetti. Böyle bir adama güvenerek Devleti emanet edebilir misin? Kendi ittifakındaki dengeleri bile kuramıyor. Cumhur İttifakının dengesine bak, mükemmel. AKP kaybettiği seçmenini YRP ve BBP ile geri kazandı, SP'nin kötü ittifakı da buna yaradı tabi. MHP zaten milleyetçi oyu için kilit nokta.
9-Burada başka sorularım da yazıyordu ama vazgeçtim siliyorum. Fark etmeden çok derine iniyordum çünkü.
Açıkçası buradan siyaset tartışmayı da tehlikeli bulmaya başladım. Taa 2016 olaylarına kadar gitmiştim. Daha önce görmediğim bir adamla internetten böyle siyaset yapmak hoşuma gitmedi. Bir daha internette siyasete girmeyeceğim. Sorularıma istersen cevap da vermeyebilirsin, ben burada noktalıyorum. Yazdığıma kulak verip sakince sorular sorduğun için teşekkür ederim.
Yazdığıma kulak verip sakince devam ettiğin için teşekkürler.
Yani hocam ben de bu konun açıkça karşısındayım. Size tarikatlar ile ilgili bir olay anlatayım. Belki size de olmuştur, cemaatten birileri gelip çocuğunuzu okutalım, ahiret hayatını kurtaralım gibi laflar etmişlerdir. Kendi çocuklarının nerede okuduklarını sorduğunuzda avrupa amerika diyorlar. Yurt dışında yaşayanlara çirkin kelimeler ile dinden atan bu insanlar kendi çocuklarını onların eline yolluyor, ama bizim ahiretimizi kurtaracak öyle mi?Bu ülkede tarikatların dernek adı altında yurt açmasına izin veren devlet değil mi hocam?
Ben bu konuda yakın zamanda Erdoğan'ın aksiyon alacağını düşünüyorum.
Fakat kanunlara göre tarikatlar yanlış işlere bulaşmazsa nasıl kapatacaklar ki?
Bilemiyorum, ben bu konunun takipçisiyim.
Siteyi göremiyorum ama Sözcü biraz muhalafetin A-Haber'i. Neyse önemli değil listeyi tahmin edebiliyorum.Hocam şöyle ufak bir liste var: Cumhuriyet yaptı, AKP sattı: İşte sıralı tam liste…
Yani yukarıdaki listede yazan her şeyi satmayı gerektirecek kadar kötü bir ekonomiyi ben başka bir yabancı ülkede gördüğümü hatırlamıyorum. Ayrıca o zaman 'Bu ekonominin sorumlusu kim de 21 yıldır düzeltmiyor ancak her seçim "Bu sefer düzelecek" vaadi verip daha kötüye getiriyor?' diye sormazlar mı?
Ben demedim, kendisi "Ben ekonomistim" dedi.
Yabancı ülkelerde de markalar satılıyor demek istemiştim. Amerika ve Çin'den firmalar devamlı bir yerlerdeki firmaları alıyorlar. İyi para veriyorlarsa satılır, yerine yenisini kurulur. Ekonomi Erdoğan'ın artık eski Türkiye yok diyip savunmadan saldırıya geçtiği zaman kötüleşmeye başladı. Bu ülkenin iyi ekonomik zamanlarıda da Erdoğan vardı. Bu yüzden yine düzeltir diyorum. Sınırlardaki örgütlere saldırmaya başlandıktan sonra müthiş bir para gerekti. Askeri güç çok falza para tüketiyor. Bugün İngiltere veya iskandav ülkelerinin rahat olmasının en büyük sebeplerinden biri sınırlarında sorun olmaması. Sınırlarınız sorunlu ise olmuyor işte. Savunma ile de sorun çözülmüyor, saldırıp yok etmek gerekiyor. Erdoğan bir noktaya kadar saldırdı sonra dışarıdan baskı ile ekonomi çökmeye başlayınca durdu. Şimdi dengeli gitmeye çalışıyor. O yüzden dans ediyor diyorum.
Suriyeliler de bu yüzden içeri alındı. Avrupa ile anlaşıldı ve gönderilmemesi karşılığında para alındı, biliyorsunuz zaten. Ekonomiyi çökertmemek adına yapılması gerekiyordu. Böyle bir vaadi var mı bilmiyorum ama Suriyelileri geri yollayacaktır eninde sonunda. İç dengeleri bozdukları değişmez gerçek.
Dışarıdan baskı konusuna da geleyim. Evet dış güçler inanmasanız da var. Bunun en büyük örneği en önemli devlet bakalarından olan Halkbank. Halkbank'ın Amerikadaki davasından haberiniz var mı? Bist ve diğer banka hisselerini nasıl etkilediklerinden haberiniz var mı?
Kur konusunda konuşabilecek kadar ekonomik terimlere hakim değilim.Fabrika açtırmak için maliyetleri yükseltmiş oluyorlar bu mantıkla. Zira o ham maddelerinde nereden geleceği meçhul. Ayrıca iktidar kuru düşürünce bu bir başarı oluyor da kur yükselince de kasten mi yapmış oluyorlar? Ben bunu kılıf uydurmak olarak görüyorum, kusura bakmayın.
Yenilerini de yaptılar. Olaylara tek taraflı bakmayın lütfen.Açıldı ancak çoğu satıldı şuan. Evet, ters düşüyorlar. Benimde anlatmaya çalıştığım şey bu. Bu ülkenin yöneticileri "yerli ve milli" diye propaganda yaparken gerçekten yerli ve milli olan şeyleri sattılar.
Olayın iç tarafını bilmiyorum ama tahminince belediye kaçak yapılara bir şeyler yapmak istedi. Millette buna sinirlendi. Bizim milletimiz biraz garip, şimdi aklımdaki kelimeyi kullanmak istemiyorum o yüzden garip diyeceğim. Erdoğan'da oranın oyları için af verdi. Yılın pek bir önemi yok bence.Internet'te baktığımda imar affı 2019'da verilmiş. Seçim 2018'de olmuştu, yani seçimden sonra.
Depremden önce hükümetten buraları deprem riski ve olası sonuçlar ile ilgili yazı gitmiş. Şu an haberini bulamadım Google'a böyle yazınca çıkmıyor ama gördüm. Belediye de bununla ilgili olarak aksiyon almaya çalışmış ama sonucundan başarılı olamamış, af vermek zorunda kalmış olabilir. Doğuda çoğu şey kaçak. Şimdi her şeyi buralarda da yazamıyorum ama öyle.
İngiltere de çıktı. O zamanlar bu olay tartışılırken diğer ülkelerinde bizden dolayı bu anlaşmaya çekimser kaldığını duymuştum.Neden aile yapımıza ters olduğunu belirtir misiniz? Sözleşme özetle "töre, namus" vb. bahanelerle aile içi veya kadına şiddeti suç olarak kabul ediyor, ki bende öyle kabul ederim.
Bu sözleşmeye ilk katılanlardan biri de Türkiye. Yine Erdoğan döneminde.
Vazgeçmelerinin sebebi istatistiklere göre işe yaramaması ve bazı maddelerede geçen "Cinsel yönelim" kelimesi. Bu kelime bazı kapıları açık bırakıyor LGBT ve türevleri için. Bu yüzden en çok bu şeylerin mensupları kaldırılmasına karşı çıkıyor. Türk aile yapısına uymuyor dememdeki amaç bu, Bizde LGBT falan kabul görmez görmemeli.
Hüdapar ile ilgili konuşacak bir şey bilmiyorum da 6284 için Jahrein'in başına gelen olayı örnek verebilirim. Jahrein ve PawGuards olayını araştırısanız öğrenebilirsiniz. Kötü şekilde kullanılmaya çok açık bir kanun. Kadının beyanı esastır diyor ve kadın ne denirse ona göre aksiyon alınıyor. Jahrein çok iyi örnek bunun için. Bunun için kaldırma değil de düzenleme gelir muhtemelen.Kadınlar olarak ise Hüda-Par'ın genel olarak 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunu desteklemediğini ve kaldırmak istediklerini biliyor musunuz? Üstüne üstelik bu Hüda-Par'lı birkaç insan tam emin değilim ancak meclise girmiş bile olabilir.
Hüdapar teknik olarak ittifak içinde değil, o yüzden böyle bir şartları da kabul edilmemeştir. Koca ittifak sadece AKP'den ibaret değil zaten, MHP izin vermez böyle bir şeye.
Ben bu konuya hiç girmeyeceğim bu çok derin bu konu. Ama şöyle de bir şey var buna karşılık. Derine indiğinizde en sevdiklerinizin bile kirli çamaşırlarını bulabilirsiniz. Neyse geçiyorum bu konuyu.Ben özetleyeyim: Erdoğan, anayasayı eleştirirken "2 tane ayyaşın yaptığı yasa, sizin için muteber oluyor da inancın emrettiği bir gerçek, bir vaka niçin sizler için reddedilmesi gereken bir olay haline geliyor?" sözünü söylüyor. Bu zaten 6 ilkeden biri olan Laikliğe açıkça ayaklar altına almaktır. Devletlerin dini yoktur.
Ya hocam, pfff.Olay hakkında bilgim yok o yüzden pekala diyip devam ediyorum. Bu arada haberiniz olsun Albayrak istifa ettiğinde boş koltuk doları daha hızlı düşürmüştü.
Biliyorum bu konuyu. Bu konuyu daha önce bir sürü kitap yazmış bir hocamızdan lisede dinledim. Benim açıklayabileceğim bir durum değil. Bunu bu alanda uzman bir kişiye sorun. Ben sonuçta siyasetçi değilim, seçmenim. Bu şekilde onlarda hüdapar var ise diğer tarafta daha fazlası var. (sorularımda bunları belirteceğim) Buna göre tartıp oyumu veriyorum.Evet kadın ve çocuklardan daha fazla bahseden bir parti. Mesela Hüda-Par'ın başkanı Zekeriya Yazıcıoğlu'nun çocuk evliliğini savunduğunu ve "Bazıları 15 yaşındadır ama olgundur, evlenebilir." dediğini biliyor musunuz?
Basitçe destekleme kararı almadılar. Kılıçdaroğlunun vaatlerinden biri de yerel yönetim özerklik. Bu konu ile ilgili derinlemesine konuşabilecek bilgim yok o yüzden özeklik meselesine girmiyorum. Ama HDP'nin Kılıçdaroğlu'na verdiği destek çok açık. HDP'nin de kim olduğu çok açık. HDP olmadan kazanamayacağını düşünen biri var burada.HDP'yi bende sevmiyorum ancak adamlar destekleme kararı aldı. CHP, terör örgütlerine karşı geldiğini her yerde belirten bir parti. Bugün montaj videolar harici bunun aksini bulmak zordur.
Teröre karşıyız demekle terör karşıtı olunmuyor. "Demirtaş neden hapiste benim vicdanım el vermiyor" ve "Demirtaş'ın serbest kalmasını istiyorsanız bize katılacaksınız" şeklinde açıkça HDP desteği isteyen biri terörün karşısında olamaz.
Oylarımız halka açık bir şekilde sayılıyor, defalarca itiraz edilinebiliyor. Oy sayma işlemini halka açık yapan ülke başka var mı bilmiyorum. Bu kadar şeffaf oy işlemi yapılan bir yerde bu tür şeylerin bu kadar fazla olacağını düşünmüyorum. Tabi her ormanda çürük ağaçlar oluyor, illaki hile yapılan yerler vardır. CHP sevdalıları yapmamış mıdır? Hepsini AKP sevdalıları mı yapıyor? Doğudaki durum nasıldır Allah bilir.Ayrıca oy çalınma olaylarından haberiniz vardır sanırım, her ne hikmetse YSK başkanı seçim günü doğru düzgün açıklama yapmıyor, AA ajansı Erdoğan %50'ye gelince veri akışını yavaşlatıyor, ıslak imzalı tutanaklar sisteme işlenen sonuçları tutmuyor, hatta her ne hikmetse bir sandıktan çıkan oyların tamamı AKP'ye gidiyor.
O haberlerin de çoğu CHP'nin sitesi ile YSK sitesinin karşılaştırılması sonucunda çıkıyor.
Ayrıca bir sıkıntı var ise itiraz edilir ve YSK bunu düzeltir.
Millet ittifakı bu konuda bir açıklama yapmadı bile. Buradan bir sonuç çıkmaz. 1. Tur AKP için fena olmayan şekilde geçti, Millet ittifakı ise çuvalladı.
Bu AA ile ilgili bir durum değil. %50'ye gelmesine doğru zaten %70 açılmıştı sandıklar. Çok itiraz olunca o noktalarda akış illaki yavaşlıyor. Her seçim oluyor bu.
YSK %90'lara gelmeden yani sonrasında büyük değişimler olamayacağı noktaya gelene kadar elbette açıklayamayacak. YSK bu ajans değil. Konuşsa yanlış konuşmuş olur.
Önceki seçimlerde nasıldı durum hatırlamıyorum ama bana göre bu seferki daha doğru. %90'a gelene kadar açıklamak yanlış olur. Zaten seçimin ilk turda bitip bitmeyeceği sınırdaydı, açıklamak yanıltırdı.
Erdoğan bu şekilde direkt olarak seçmeni suçlamıyor, partiyi suçluyor. İmalı konuşuyor genelde. CHP'li seçmene direkt olarak terörist dediği yok. Karşı olanlar bunlar bunlar ve bunlar terörist. Siz bunlara oy vermeye gidiyorsunuz diyor. Aynı şu an benim yaptığım gibi. Ben de sana muhalefetin daha kötü olduğunu söylüyorum. Ama sana bunlara oy veriyorsun diye teröristsin demiyorum.Burada fikrimiz biraz daha fazla ayrışıyor. 21 yıldır yenememesinin sebebi iktidarın iyi olması değil, başta Erdoğan olarak AKP içindeki insanlarında kendi partisine oy vermeyenleri "terörle işbirliği" ile suçlamaları. Hatta inanır mısınız bilmem bir AKP'li vekil "Erdoğan'a oy verin, cennetin anahtarı cebinize girsin" demişti. Yani bu insanların beyni yıkanmış, sevdiklerinden vermiyorlar. Emin olun çoğu başka bir siyasi parti olduğunu bile bilmiyordur.
Partisindeki adamlardan bunlar çıkabilir. Her ormanda çürük ağaçlar olabiliyor işte. Abartıyorlar. Bunları çok takmamak lazım. Yavaş yavaş siliniyor hepsi.
Şimdi... Sıra geldi benim sorularıma ve senin cevaplarına.
1- Muhalefetin Hakan Fidan gibi bir adamla derdi ne olablir ki seçim vaatlerinden biri olrak MİT başkanını görevden alıyor?
2- Kılıçdaroğlu nasıl CHP genel başkanı oldu biliyor musun? Sence öyle basit bir şekilde mi seçildi?
3- Deniz Baykal'a yapılanlar ile Muharrem İnce'ye yapılanlar çok benzer ve ikisi de Kılıçdaroğlu'na yarıyor. Bu konuda yorumun nedir?
4- Kılıçdaroğlu ABD ziyaretinde 8 saat "korumasız" şekilde kayboldu. Yanında ötürdükleri gazetecileri bırakıp kendi gitmiş.Uçak bileti var iken uçak ile gitmek yerine araba ile gitmiş. Döndüğünde hamburger yiyordum demiş. Bu adam 8 saat ne yaptı? Konuyla ilgili niye net bir açıklama yapmadı/yapılmadı?
5- Millet ittifakı neden zamanında Zaman gazetesinde falan çalışmış adamları milletvekili adayı yapıyor? Örneğin CHP İzmir 1. sıra.
Konu hakkında Jahrein'in konuşmasını izleyebilirsin.
6- Osman Kavala konusunda niye bu kadar diretiyor, bu adamın kim olduğunu bilmiyor mu? Niye çıkartacakmış?
7- Joe Biden'ın söyledileri hakkında ne düşünüyorsun?
8- Kılıçdaroğlu; Davutoğlu, Babacan, DP lideri, ve SP liderinin bu derece düşük oy alacağını biliyordu. İttifakta oyu olan CHP harici tek parti İYİP. Sırf Meral Akşener'i susturabilmek, Meral Akşener sorun çıkarttığında biz 5 kişiyiz diyebilmek için bu adamları yanına aldı ve bu adamlar bedavadan 35 küsür milletvekili kazandı. Ayrıca oylarını da kaybetti. SP seçmeni YRP ve BBP'ye kaydı, İYİP seçmeni MHP'ye kaydı. MHP oyu bu şekilde patladı. Milliyetçiler Kılıçdaroğlu'nun yanında duran birine oy vermek istemediler, MHP'ye geri döndüler. Diğerlerinin oyu var mı onu bile bilmiyorum zaten. Kendi ittifakını bile yönetemedi. Bu 4 parti kazandı, CHP ve İYİP kaybetti. Böyle bir adama güvenerek Devleti emanet edebilir misin? Kendi ittifakındaki dengeleri bile kuramıyor. Cumhur İttifakının dengesine bak, mükemmel. AKP kaybettiği seçmenini YRP ve BBP ile geri kazandı, SP'nin kötü ittifakı da buna yaradı tabi. MHP zaten milleyetçi oyu için kilit nokta.
9-Burada başka sorularım da yazıyordu ama vazgeçtim siliyorum. Fark etmeden çok derine iniyordum çünkü.
Açıkçası buradan siyaset tartışmayı da tehlikeli bulmaya başladım. Taa 2016 olaylarına kadar gitmiştim. Daha önce görmediğim bir adamla internetten böyle siyaset yapmak hoşuma gitmedi. Bir daha internette siyasete girmeyeceğim. Sorularıma istersen cevap da vermeyebilirsin, ben burada noktalıyorum. Yazdığıma kulak verip sakince sorular sorduğun için teşekkür ederim.
Son düzenleme: