Akademisyenlik için hoca yalakası olmak gerek mi?

TavukluDinozor

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben okul öncesi öğretmenliği 1.sınıftayım. Akademisyenlik hedefim var. Üniversite bitince yüksek lisans oradan da doktora yapmak istiyorum. Fakat insanlar hoca yalakası olmam gerektiğini söylerler bazen. Bu durum hakkında bilgisi olan yardımcı olabilir mi?

Arkadaşlar ben okul öncesi öğretmenliği 1.sınıftayım. Akademisyenlik hedefim var. Üniversite bitince yüksek lisans oradan da doktora yapmak istiyorum. Fakat insanlar hoca yalakası olmam gerektiğini söylerler bazen. Bu durum hakkında bilgisi olan yardımcı olabilir mi?

Torpilin yoksa gerekli.

Genel olarak "referans" yani torpil lazımdır. Fakat bazenleri de hocalar sizi fark edip bu farklı, yanımda asistan olur sonra da akademisyen olur diye olabilir. Ben de üniversite birinci sınıf öğrencisiyim ve derslerinde nazaran iyi notlara sahip birisiyim. Daha şu andan itibaren ciddi ciddi gel yanımda yüksek lisansını yap sonra da akademisyen olursun referanslarımla diyen 2 tane hocam var. Kendilerini üniversiteye gelmeden ne tanıyordum ne de bir yerde gördüm. Tamamen sizin hal, hareket ve biraz da öne çıkabilmenize de bağlıdır. İlla yalaka olmalı mısınız? Hayır ama evet. Biraz hocayı tartmak lazım nasıldır, ne yaparsanız gözüne girersiniz, eğer egosu yüksek birisi ise yalakalığın dibine vurun direkt olarak en gözde öğrencisi olursunuz ve "referans" olur. Bazıları da yalakaları sevmez gerçekten kafası çalışan adama bakar o zaman da ona göre tavır alırsınız.

Genel olarak "referans" yani torpil lazımdır. Fakat bazen de hocalar sizi fark edip bu farklı, yanımda asistan olur sonra da akademisyen olur diye olabilir. Ben de üniversite birinci sınıf öğrencisiyim ve derslerinde nazaran iyi notlara sahip birisiyim. Daha şu andan itibaren ciddi ciddi gel yanımda yüksek lisansını yap sonra da akademisyen olursun referanslarımla diyen 2 tane hocam var. Kendilerini üniversiteye gelmeden ne tanıyordum ne de bir yerde gördüm. Tamamen sizin hal, hareket ve biraz da öne çıkabilmenize de bağlıdır. İlla yalaka olmalı mısınız? Hayır ama evet. Biraz hocayı tartmak lazım nasıldır, ne yaparsanız gözüne girersiniz, eğer egosu yüksek birisi ise yalakalığın dibine vurun direkt olarak en gözde öğrencisi olursunuz ve "referans" olur. Bazıları da yalakaları sevmez gerçekten kafası çalışan adama bakar o zaman da ona göre tavır alırsınız.

Hocaların egosu yüksek değil hepsi iyi hocalar ben sağlık dersine daha ilgili olduğum için bu konuda akademik gelişim göstermek isterim. O derste en ön sıraya otururum yeri geldiğinde cevabını bildiğim veyahut tahmin yürüttüğüm sorulara cevap veririm. Hocanın yanına bazı konularda fikir almak için giderim fakat hoca gerçekten çok soğuk yalakası olmak istediğimden değil beni fark etmesi adına dediğim gibi bazen yanına giderim. Nasıl daha yakın olabilirim kendimi fark ettirebilirim bilemiyorum hocam.

Maalesef doğru. İletişimin arasını yakalayıp ne hocayı bunaltıp ne de irtibatı az tutman lazım. Sürekli iletişimde olman lazım ara sıra odasını ziyaret et soru sormak amaçlı ama tabi boş boş sorular da sorma gerçekten düşünüp git hocanın yanına ve dozunu iyi ayarla. İşine yarayabileceğini düşündüğün birini belirle ona yoğunlaş daha çok o hocanın alanında verdiği ders hakkında derstekinden bağımsız araştırmalar yap hocayla tartışmak için odasına git. Bir zaman sonra zaten dikkatini çekersin. Ama dediğim gibi işte hocaya boş boş sorular sormaman lazım bazı hocalar bir zaman sonra seni ciddiye almamaya başlayabilir. O dozu sen yakala bir şekilde.

Tam olarak öyle değil aslında. Öncelikle diploma puanını yüksek tutman gerekiyor, bunun yanında yüksek Ales ve YDS puanı alman gerekiyor. Bunlar varsa ilanlara başvuruyorsun oluyor bitiyor. Hocalara yaranma işi her üniversite için geçerli değil, bazı üniversitelerde mülakat da oluyor, belki o mülakatta hocalar kendi öğrencisi diye bildikleri biri olarak görüp öne geçirebilirler, onun dışında pek de öyle özenilecek bir şey değil.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı