Benim anlayamadığım hani masaüstünde daha az devirdeyken oyundayken daha yüksek devire çıkardı normalde. Şu an sanki en yüksek devirden düşmüyor gibi. Bunu biosta hangi ayar olarak ayarlayabilirim peki ?
Şu şekilde test edelim. AIDA64 indirin. Oradan Bilgisayar sekmesinden Algılayıcıyı açın. Fanların dönüş hızı yazar orada. Oradan boşta ve yükte iken çalıştığı hızları kontrol edin.
Şu şekilde test edelim. AIDA64 indirin. Oradan Bilgisayar sekmesinden Algılayıcıyı açın. Fanların dönüş hızı yazar orada. Oradan boşta ve yükte iken çalıştığı hızları kontrol edin.
Tamamdır. Şu an bilgisayarın yakınında değilim, forumda da yeniyim size daha hızlı ulaşabileceğim bir sohbet sekmesi var mı yoksa direk buraya koyayım sonuçları.
Buraya koyun, aynı sorunu yaşayan kişiler de faydalansın. Sonuçları koymanıza gerek yok aslında, kendiniz kontrol edebilirsiniz. Fan devri sabit kalıyorsa sorun vardır. Fan devri değişiyorsa fan ayarlarını değiştiririz.
Buraya koyun, aynı sorunu yaşayan kişiler de faydalansın. Sonuçları koymanıza gerek yok aslında, kendiniz kontrol edebilirsiniz. Fan devri sabit kalıyorsa sorun vardır. Fan devri değişiyorsa fan ayarlarını değiştiririz.
Tekrardan merhabalar. CPU2 olarak fanları göstermiş ayrı ayrı nerede görürüm bulamadım ve bu değer yük altında 1450-1500 RPM'e kadar çıkıyor. GPU'nun 0 gözükmesinin sebebi 0dB teknolojisinden dolayı 55 derece altında çalışmıyor olması onu görmezden gelin lütfen.
Merhabalar tekrardan, BIOS içinde de fanlarımı bu şekilde gösteriyor SYSFAN smart control kısmını PWM'ye çevirdim bu görüntüden sonra ama etki etti mi etmedi mi anlayamadım onu eski haline çevireceğim sanırım.