Akasa fan çoklayıcı ile fan hızları kontrol edilebilir mi?

Sheker123

Hectopat
Arkadaşlar selamlar, Akasa Beşli PWM Otomatik Fan Kontrollü Fan Çoklayıcı Flexa Kablo (AK-CBFA03-45) - Kablo ve Dönüştürücü - Aksesuar | Teknobiyotik şu ürünü geçen gün satın aldım ve CORSAIR Air Serisi AF120 (2018) Kırmızı Led 120mm Fan | ITOPYA bu fanla birlikte kasamdaki stok fanı almış olduğum PWM çoklayıcıya bağladım(SYSFAN a bir ucu, PSU'ya bir ucunu bağlayarak). Sormak istediğim soru şu, önceden tek fanım varken, fan yüke göre hızlanıp yavaşlıyordu. Çoklayıcıyla bağlamama rağmen böyle bir şey yapabilmem mümkün mü? Çünkü fanların tam güç çalışıyor sanırım. Eğer ayarlayamıyorsam, tam güç çalışmaları bir sıkıntı çıkarır mı?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
PSU'ya bağlayınca tam devir döner. Anakarta takarsanız bios üzerinden sıcaklığa göre devir ayarı yapabilirsiniz.

Evet, çoklayıcının amacı da bu zaten. Kendisi ayarlar, siz isterseniz BIOS üzerinden ayarlayabilirsiniz.
Benim anlayamadığım hani masaüstünde daha az devirdeyken oyundayken daha yüksek devire çıkardı normalde. Şu an sanki en yüksek devirden düşmüyor gibi. Bunu biosta hangi ayar olarak ayarlayabilirim peki ?

Tamamdır. Şu an bilgisayarın yakınında değilim, forumda da yeniyim size daha hızlı ulaşabileceğim bir sohbet sekmesi var mı yoksa direk buraya koyayım sonuçları.

Teşekkür ederim.
Tekrardan merhabalar. CPU2 olarak fanları göstermiş ayrı ayrı nerede görürüm bulamadım ve bu değer yük altında 1450-1500 RPM'e kadar çıkıyor. GPU'nun 0 gözükmesinin sebebi 0dB teknolojisinden dolayı 55 derece altında çalışmıyor olması onu görmezden gelin lütfen.

Dosya Ekleri

• CPU2.png
    26,1 KB · Görüntüleme: 70
Son düzenleme:
Merhaba, orada sistem fanlarını görmemiz gerekirdi. BIOS üzerinden görebiliyor musunuz fanları? Fanları bu şekilde bağladınız değil mi?

Merhaba, orada sistem fanlarını görmemiz gerekirdi. BIOS üzerinden görebiliyor musunuz fanları? Fanları bu şekilde bağladınız değil mi?
Merhabalar tekrardan, BIOS içinde de fanlarımı bu şekilde gösteriyor SYSFAN smart control kısmını PWM'ye çevirdim bu görüntüden sonra ama etki etti mi etmedi mi anlayamadım onu eski haline çevireceğim sanırım.

Dosya Ekleri

• SYSFAN.jpeg
    180,7 KB · Görüntüleme: 67
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…