Bu kasa fanını almak ve RGB Fusion ile renk döngüsü vermek istiyorum.
Anakartım Gigabyte B450 S2H ReV1. Yani benim bildiğim desteği var galiba çünkü anakartımda RGB 4 pin portu var. Yani renk verebilir miyim, adreslenebilme özelliği çalışır mı? Fanda hem 3 pin hem de 4 pin RGB soketi var, yani uyumlu mu?
Sanırım bu adreslenebilme özelliği olan RGB soketleri farklı oluyormuş, peki bu ikili birbiri ile uyumlu mu?
Kullanamazsınız. Anakarttaki soket 12v RGB(+12,G,R,B) soketi, bahsettiğiniz fan 5v RGB girişli. İkisi de dışarıdan 4 pin gibi görünse de fanda 3 pin(+5v,D,G) var.
Kullanamazsınız. Anakarttaki soket 12v RGB(+12,G,R,B) soketi, bahsettiğiniz fan 5v RGB girişli. İkisi de dışarıdan 4 pin gibi görünse de fanda 3 pin(+5v,D,G) var.
Hadi ya, nasıl ama? Yani bunu neden üretmişler o zaman anakarta bağlanmıyorsa anlamadım?
Yani bu fanın RGB çalışması için ne yapmam lazım anakarta bağlanmıyorsa bunu nereye bağlayacağım?
Yani şunu sormak istiyorum ben bunu anladım; şimdi anakarttaki 4 pin RGB çıkışı 12 volt olduğundan dolayı mı bu fan rgb kablosu bağlanmıyor çünkü rgb fan ledleri 5 voltta mı çalışıyor?
Yanlış bilmiyorsam ledler zaten 12 volt ile çalışmıyor mu?
Yani o kasadaki RGB çıkışına sadece şerit ledler mi bağlanıyor fan ledleri bağlanmıyor öyle mi?
Hocam şimdi anladım anakartlarda sanırım iki RGB portu varmış biri benimkinden 4 pin diğeri ise adreslenebilme özelliği olan 3 pin portu varmış. Olmuyor yani
Led şeritlerden başka, 4 Pin 12V (+12, G,R,B) soketi olan RGB fanlar bağlanır. Şuan elinizde bulunan anakartta elinizdeki fan için RGB header yok. Bahsedilen fan için RGB header (+5V,D,G) daha çok üst seri anakartlarda sunulmakta.
Ayrıca şu konuyu da bir inceleyin derim. 12V Adressable RGB Header'a 5V Adressable Header Takma - Technopat Sosyal
Led şeritlerden başka, 4 Pin 12V (+12, G,R,B) soketi olan RGB fanlar bağlanır. Şuan elinizde bulunan anakartta elinizdeki fan için RGB header yok. Bahsedilen fan için RGB header (+5V,D,G) daha çok üst seri anakartlarda sunulmakta.
Ayrıca şu konuyu da bir inceleyin derim. 12V Adressable RGB Header'a 5V Adressable Header Takma - Technopat Sosyal
Evet evet hocam çok çok teşekkür ediyorum bu bilgileri öğrenmemde yardımcı olduğunuz için yeni bir şey daha öğrendim evet aynen dediğiniz gibi ben o header yok yani Vegas AR7 olmuyor.
İlk başta bilmeden yazdığım şeyler için kusura bakmayın şimdi öğrendim.
Artık benim anakarta uygun pinli RGB fan varsa onları almak.