Akasa Venom Voodoo Sıcaklık Problemi

Makaleler
2
Arkadaşlar, sisteme bu soğutucuyu ekledim. Macun olarak Zalman STG2 kullandım. 1900 RPM dönmüyor, 1700-1800 arası dönüyor maksimum. Battlefield 1 oynuyorum mesela sıcaklık 80 oluyor. Eski imzamdaki soğutucumda 70 zar zor olurdu. Herşeyi adım adım dikkatlice yaptım. Ayrıca Zalman Z11 Plus HF1 kasa kullanıyorum. Arka fan egzos, üst fanlar egzos, önler ve yanlar içeri olarak takılı. Eski soğutucum takılıyken sadece arka egzostu. Diyorum ki üst fanlar işlemciye çok yakın acaba soğutmasını mı engelliyor? İçinden çıkan macunu kullanmadım bununlada bir alakası olabilir mi? Şöyle bir şey eklemek istiyorum. Sistem boştayken işlemcimin hızı hep 3.96.

Kimse yok mu? :D

Der perfekte Airflow - Testergebnisse
Fan yönü ile ilgili araştırmayı incelemeni öneririm.

Yan kısımda bulunan fanın da dışarı yanı egzoz görevi görmesi senin için avantajlı olacaktır. Kasanın içine ön kısımdan hava akışını kesen kablo ya da herhangi bir engel olmadığından emin olmalısın.

Heavyload isimli program ile mevcut fan yönünü ve yan cephede bulunan fanın yönünü dışarıya üfleyecek pozisyonda değiştirerek en az sadece işlemciyi 15-20dk kadar program ilesayesinde %100de çalıştırarak test et. Farkını gözünle görebilirsin. Hatta isteğe göre sonucu bizimle de paylaşman diğer arkadaşlar için ön bilgi olacaktır.

Not: Kasanın arka üst kısmında yani işlemci soğutucunun olduğu bölümdeki fanı %50 devirdan daha düşük kullanmamalısın. Sebebi ise işlemciden gelen sıcak havanın dışarı atılmasını sağlamak. Bu sayede kasanın iç sıcaklığı ekran kartını etkilememiş olacaktır.

Önemli 2. not: İşlemcinin fanı mutlaka kasanın arkasına bakacak şekilde üflemelidir. aksi taktirde kasanın önünden gelen hava fanın hava akışını bozarak 2-3 derece daha sıcak olmasına sebep olacaktır.

Der perfekte Airflow - Testergebnisse
Fan yönü ile ilgili araştırmayı incelemeni öneririm.

Yan kısımda bulunan fanın da dışarı yanı egzoz görevi görmesi senin için avantajlı olacaktır. Kasanın içine ön kısımdan hava akışını kesen kablo ya da herhangi bir engel olmadığından emin olmalısın.

Heavyload isimli program ile mevcut fan yönünü ve yan cephede bulunan fanın yönünü dışarıya üfleyecek pozisyonda değiştirerek en az sadece işlemciyi 15-20dk kadar program ilesayesinde %100de çalıştırarak test et. Farkını gözünle görebilirsin. Hatta isteğe göre sonucu bizimle de paylaşman diğer arkadaşlar için ön bilgi olacaktır.

Not: Kasanın arka üst kısmında yani işlemci soğutucunun olduğu bölümdeki fanı %50 devirdan daha düşük kullanmamalısın. Sebebi ise işlemciden gelen sıcak havanın dışarı atılmasını sağlamak. Bu sayede kasanın iç sıcaklığı ekran kartını etkilememiş olacaktır.

Önemli 2. not: İşlemcinin fanı mutlaka kasanın arkasına bakacak şekilde üflemelidir. aksi taktirde kasanın önünden gelen hava fanın hava akışını bozarak 2-3 derece daha sıcak olmasına sebep olacaktır.

Rica etsem 0544 228 04 48 mesaj atar mısınız böyle durumlarda benim kafam çok karışıyor :D.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı