Akasa x4 Isılar

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Arkadaşlar ya, soğutucuyu takmak, ölüm gibiydi çok zorlandım. Ve yaparken de macunu biraz fazla kaçırmış olabilirim emin değilim normalden birazcık fazla sıktım galiba. Neyse 500 RPM'de şuan fakat ısılar stok fana göre değişmedi. Yani 45-50 arası gidip geliyor. Normal mi sizce? İnanılmaz sessiz sadece HDD sesi duyuyorum bilgisayarda. Ben bunun fan hızını arttırmak istiyorum hangi programı kullanmam gerek? Speed fan Win 8'de çalışmıyor. ^^

Kardeşim boştayken 45 derece olması normal değil. Şuan benimde boşta ve internette dolaşıp şarkı dinlerken 29 derece genelde.
Ben 4.2 GHZ OC ve %100 yük altında bile 50 dereceyi hiç görmedim. En fazla 48 gördüm.

Bence sen montajda birtakım hatalar yaptın.

En azından stok fandan daha iyi olması gerekirdi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Senin fan kaç RPM'de? Benim 500'de dönmüyo gibi bir şey yani. :D Abi kesin montajda batırdım bir şeyleri... Of şimdi bakkala mı götürsem ne yapsam bilemedim. :D Anakartı söküp takmayı mı denesem tekrar ne dersiniz? Ama şuan mesela 41 derece... Off moralim bozuldu şimdi. Acaba işlemcide mi mallık var diye düşünmeye başladım. :D

Kanka kasanın arka plakasında demir plaketi kolayca yerleştirmek için bir boşluk olur. Senin kasada yok mu ?
Benim soğutucu 27 derece ve 850 RPM civarında dönüyor. Arada pek fark yok sayılır.

Sen kalitesiz ve gerektiğinden fazla termal macunun kurbanı olmuşa benziyorsun. İşlemci ve soğutucu üzerindeki macunu iyice temizle mümkün olduğunca ince çek termal macunu.
Ve vidalarını takarken sert bir biçimde tak. Yerine tam olarak oturduğundan emin ol.

Birkaç program, müzik ve internet falan açık olduğu zamanlar 32 dereceyi pek geçmiyor. Şuan 27 mesela. 25'in altına pek inmiyor ama.

Abi bu fan çok komplike değil. :D Yani arka plakete ihtiyaç duymuyor direk stok fanın kullandığı klipsleri kullanıyor. Of kesinlikle macuna kurban gittim. Çünkü çok ince olması lazım dimi benimki çok kalın oldu ya.Şimdi ne yapayım sizce? Soğutucuyla gelen macunu kullanayım dimi daha kalitelidir? O zaman yarın anakartıda sökeyim hem kabloları biraz toparlarım. Bilgisayarı baştan bir monte edeyim. :D Bu arada termal macun iletken midir parçalara zarar verir mi? Bu arada kanka 1800 RPM'ye aldım hala aynı sessizlikte ve sıcaklıklar 35-40 arası oldu. :D Yinede macunu düzgün sıksam eminim bir 5 derece daha düşer. :D Bir de kanka senin soğutucun daha iyi, direk temaslı boruları var + kasanda bir sürü fan var + senin işlemci 32 nm benim ki 45. :D Bunlarıda hesaba katmak lazım. :D Senin ki kadar olmasını bekleyemem zaten ama biraz daha düşürürsem iyi olur. 8 TL'lik bakkal macunu işte. :D

Evet bende diyecektim o işlemci biraz daha fazla ısınıyordur diye ama demedim :D :D
Bu arada nerede fan hızını yükselttin ? Ben yükseltsem 25 altlarına doğru inerim belki. Seninde dediğin gibi sen beraberinde gelen macunu çok ince bir biçimde sür.
Çok az damlat ve kredi kartı veya pasoya benzer bir şey ile çok ince bir biçimde sür.

Bu arada benim soğutucu için arkadan bir parça takılması gerekiyor. Ben sanıyordum ki tüm parçaları çıkartıp takacağım.
Arkadaki boşluğu unutmuşum. Boştan yere 8 lira bakkala verdim zamanında.

Contac 30 aldığım günden beğri 4.2 GHZ OC olduğu halde hiçbir sorun yaşamadım. Hatta ekran kartım da daha serin çalışmaya başladı.
Allaha'a şükür hiçbir sıcaklık sorunum yok :D Hayat bana güzel...

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı