Akıllı anahtar ve kondansatör bağlantısı nasıl yapılır?

Musap5

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba elimde bir akıllı anahtar var. Tam olarak nasıl bağlayacağım hakkında bilgim yok. Ama yaptığım bağlantının doğru olduğunu düşünüyorum. Mavi faz kablosu ve kahverengi kablo var. Aşağıda resim bırakacağım bağlantıyı L mavi kablo L1 kahverengi kablo olarak yaptım ve lamba yandı ancak kapatmaya çalıştığımda anlık olarak sönüp tekrardan yanıyor. Bu sorun kondansatör takılı olmadığından oluyor olabilir mi? Eğer öyleyse kondansatörü nasıl takmalıyım nereye bağlamalıyım. Aşağıda bir resim verdim bu şekilde bağlasam olur mu?

Dosya Ekleri

• 1718462745240866572187473454039.jpg
    1718462745240866572187473454039.jpg
    86,3 KB · Görüntüleme: 167
Hocam ilk öncelikle o fazı öyle bağlamamalısınız, kısa sürede olsa. Klemens kullanmanızı tavsiye ederim. İkinci olarak elektrik hakkında bir bilginiz yoksa bir profesyonel'e danışmanızı öneririm. Eğer ki bir profesyonel çağırmayı istemesseniz ilk olarak sigortayı kapatıp youtube'da ki videolardan yardım alabilirsiniz.

Hocam ilk öncelikle o fazı öyle bağlamamalısınız, kısa sürede olsa. Klemens kullanmanızı tavsiye ederim. İkinci olarak elektrik hakkında bir bilginiz yoksa bir profesyonel'e danışmanızı öneririm. Eğer ki bir profesyonel çağırmayı istemezseniz ilk olarak sigortayı kapatıp YouTube'daki videolardan yardım alabilirsiniz.

Sigortayi kapattım tabii ki denemeden önce ama bunun hakkında YouTube üzerinde herhangi bir video görmedim şimdi bu şekilde kondansatör ile çalıştırmayı denediğimde ışık yanıp sönüyor nerede hata var sizce.

İşlemi yaptım yararlanan olur mu ama ben yine de anlatayım. Capacitoru yanlış bağlamamdan dolayı kaynaklanan bir şey.
Capacitoru nötr kablo ve kahverengi olan kabloya lambaya giden yerden bagladigimda doğru bir şekilde çalıştı.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı