Tam olarak olayı nedir arkadaşlar şarjda unutup yatıyorum. Ya da tam dolmadan şarjdan çekmek ya da tam boşalmadan şarja takmak zararlı mı? Bir de pil durumu olayı var hani İphone' lardaki gibi diğer akıllı cihazlarda da var bu pil durumu neye göre performans düşüşü ya da kaybı sağıyor. Oradaki pil durumunu en iyi düzeyde tutmak için neler yapmalı?
Sıfıra kadar bitirmeden takmak, tam dolmadan çıkartmak batarya ömrünü uzatır.
Tek seferde sabaha kadar şarjda bırakmak bataryayı yıpratır. Onun yerine kısa kısa bir kaç kez şarj etmek pil ömrünü uzatır.
Telefonumu 2018 yılında yazda aldım. Her gece uyurken şarja koyarım. İlk aylarda gün başından sonuna kadar ortalama %25 şarjım kalırdı. Bugünlerde ise aynı kullanımla aynı şekilde şarj ederim ve gün sonunda %15 gibi bir ortalaması var hala. Bazenleri %20 bile olabiliyor. Yani yıpratır demek yerine öyle yaparsan daha iyi olur denilebilir bence.
%15 düşmeden takıyorum , %85 aşmadan çıkarmaya özen gösteriyorum.
5-6 Seferde bir hızlı şarjı kapatıp normal şarj etmeye özen gösteriyorum , sürekli hızlı şarj zarar verebiliyor.
Bataryanın ömrü kaç kez şarj edildiğiyle de ilişkilidir. Eskiden kalma kulaktan dolma bilgilerle insanları yanlış yönlendirmeyin. Gece yatmadan takabilirsiniz sıkıntı yok.
%15 düşmeden takıyorum , %85 aşmadan çıkarmaya özen gösteriyorum.
5-6 Seferde bir hızlı şarjı kapatıp normal şarj etmeye özen gösteriyorum , sürekli hızlı şarj zarar verebiliyor.