Akıllı kalem RAM olarak kullanılır mı?

Merhaba arkadaşlar elimde böyle bir kalem var. Bozuldu ve anakartını aldım. İçinde 4 GB yer var, bunu RAM olarak kullansam bir şey olur mu? Kalemin ışık okuyucu gözü vb. şeyleri olmadığı için gücü verecek bir şey yok, o yüzden güç verdiği yerler ısınıyor. Bu uzun süre kullanınca daha çok ısınıyor. Isınmaması için ışık vb bir şey bağlarım ama o 4 GB olan yeri RAM olarak kullanabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben kullandım ve çok faydasını gördüm PC'min RAM'i düşük olduğu için bende bayağı fark ediyor.
İşlemi tüm adımları ile anlattığınız bir rehber hazırlarsanız sizden çok şey öğrenmiş olurum. Zira bilgisayar alemine bir çağ atlatmışsınız.

RAM dediğim zaten sanal bellek sanal bellek olarak kullansam bir şey olur mu diye soruyorum size.
Bilgisayarınızın performansını sizin fark edeceğiniz kadar etkilemez. Geçmişteki tecrübenizde yaptığınız farklı bir şey olmalı. Format atmış olabilirsiniz mesela...

Readyboost olarak kullanılabiliyorsa yapabilirsin.

Desteklemiyorsa yapamazsın.

O var işte. Ben de bu aygıtı kullan deyince anakartın içinde ready Boost diye bir dosya geliyor. Yani zararı olur mu olmaz mı?

Kullanabiliyorsan, kullanabilirsin. Kullanamıyorsan, kullanamazsın. Kullanabiliyorsan zararı yoktur. Kullanamıyorsan, kullanamadığın için zararlı bir şey kullanamazsın.

O var işte. Ben de bu aygıtı kullan deyince anakartın içinde ready Boost diye bir dosya geliyor. Yani zararı olur mu olmaz mı?

Ready Boost olayı, RAM'lerle alakalı bir durum değil hocam. Size kim söylediyse veya verdiğiniz linkle ilgiliyse bile, siz bizi trollemiyorsanız, onlar sizi trollüyor.

Bellek USB 3.0 olsa bile RAM olarak kullanılınca fayda etmez. Çünkü RAM'ler SSD'den bile genelde kat kat hızlı oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…