Akıllı saatlerde bildirim onaylama var mı?

596225

Decapat
Daha once herhangi bir akilli bileklik-saat kullanmadim. Bazi uygulamalardan gelen onaylamali bildirimler oluyor. En basitinden internet bankaciligina bilgisayar uzerinden giris yaptığımizda telefona akilli bildirim geliyor. Bu bildirimde onayla veya reddet diye secenekler bulunuyor. Akilli saatlerde bu bildirimler destekleniyor mu? Saat uzerinden bu bildirimler onaylanabilir mi?

Son düzenleme:
Giris seviyesi cihaz almayi dusunuyorum. Mesela Haylou RS5 veya Redmi Watch 3 Active. Bu iki urunun satis sayfalarinda, hem yorumlarina hem satici sorularina baktim. Kimse boyle bir seyle ilgilenmemis. Cok garip degil mi? Isimizi fazlasiyla kolaylastirabilecek bir şey. Bu ozellik acaba en temel fonksiyon falan diye mi kimse soru sormuyor diye de dusunmedim degil. En iyisi direkt bu saatlerden birini kullanana sormak lazim.

Giris seviyesi cihaz almayi dusunuyorum. Mesela Haylou RS5 veya Redmi Watch 3 active. Bu iki urunun satis sayfalarinda, hem yorumlarina hem satici sorularina baktim. Kimse boyle bir seyle ilgilenmemis. Cok garip degil mi? Isimizi fazlasiyla kolaylastirabilecek bir şey. Bu ozellik acaba en temel fonksiyon falan diye mi kimse soru sormuyor diye de dusunmedim degil. En iyisi direkt bu saatlerden birini kullanana sormak lazim.

Galaxy Watch 4 classic modelini kullanıyorum ancak hiç onaylanabilir bildirimle karşılaşmadım.
Uygulamadan veya saatten kaynaklı olabilir bilmiyorum.

Ben de Hepsiburada'da Galaxy Watch 6 urunundeki musteri danismanina sordum. Saatten onaylama yok, bildirim gelir ama telefondan onaylarsiniz dedi.

Gunumuzde ne kadar zor olabilir ki boyle bir ozelligin tasarlanip eklenmesi. Bilmem kac bin tane calisani olan milyar dolarlik sirketler. Bence boyle bir şey coktan yapilmistir ama satis stratejisi olarak bekletiyorlardir. Birkac sene sonra muhteşem yenilik diye onumuze surerler. Biz de o ana kadar kolumuzdaki calisan saatleri çıkarıp, muhteşem ozelligi kullanabilmek icin yeni bir saat almaya gideriz herhalde.

Ben de Hepsiburada'da Galaxy Watch 6 urunundeki musteri danismanina sordum. Saatten onaylama yok, bildirim gelir ama telefondan onaylarsiniz dedi.

Gunumuzde ne kadar zor olabilir ki boyle bir ozelligin tasarlanip eklenmesi. Bilmem kac bin tane calisani olan milyar dolarlik sirketler. Bence boyle bir şey coktan yapilmistir ama satis stratejisi olarak bekletiyorlardir. Birkac sene sonra muhteşem yenilik diye onumuze surerler. Biz de o ana kadar kolumuzdaki calisan saatleri çıkarıp, muhteşem ozelligi kullanabilmek icin yeni bir saat almaya gideriz herhalde.

Bu tarz özellikler güvenlik sorunu teşkil edebilecek özellikler.
Günümüz de bile 19 yıllık güvenlik açıkları yeni fark edilip düzeltiliyor.
Müşteri temsilcileri çok ezbere konuşur her zaman çok ciddiye almayın.
Uygulamadan uygulamaya değisebilecek bir özellik hakkında bu kadar net konuşulmaz.

Bahsettiğiniz sistem Apple Watch saatlerinde bulunuyor. Kendim kullanıyorum. Örneğin wp üzerinden mesaj geliyor. Saatten cevapla diyip ister sesli bir şekilde cevaplayabiliyorum, ister klavye kullanıp yazabiliyorum. Ben kendim Apple Watchlarda olan parmak kontrol özelliğini kullanıp kolayca hiç ekrana diğer elimle basmadan parmaklarımla cevapla düğmesini onaylayıp, mesaja dönüp onaylayabiliyorum, cevaplayabiliyorum.
Diğer türlü hangi saatlerde var bilmiyorum ancak Apple Watchlarda en düşük Series 5 modelinde bu özelliği kullanabilirsiniz.

Bahsettiğiniz sistem Apple Watch saatlerinde bulunuyor. Kendim kullanıyorum. Örneğin wp üzerinden mesaj geliyor. Saatten cevapla deyip ister sesli bir şekilde cevaplayabiliyorum, ister klavye kullanıp yazabiliyorum. Ben kendim Apple Watch'larda olan parmak kontrol özelliğini kullanıp kolayca hiç ekrana diğer elimle basmadan parmaklarımla cevapla düğmesini onaylayıp, mesaja dönüp onaylayabiliyorum, cevaplayabiliyorum.
Diğer türlü hangi saatlerde var bilmiyorum ancak Apple Watch'larda en düşük Series 5 modelinde bu özelliği kullanabilirsiniz.

Anladim hocam cevabiniz icin teşekkürler. Benim senaryom biraz daha farkli. Naplarm diye bir uygulama bulunuyor. Haritadan bir konum seciyorsunuz ve konumunuz acikken o noktaya vardiginizda size haber veriyor. Gelen bildirimde reddet ve detaylar diye secenekler cikiyor. Benim istedigim seyse telefonu cebimden cikarmayla ugrasmayip saat uzerinden reddetmek.

gg.jpeg

Anladim hocam cevabiniz icin teşekkürler. Benim senaryom biraz daha farkli. Naplarm diye bir uygulama bulunuyor. Haritadan bir konum seciyorsunuz ve konumunuz acikken o noktaya vardiginizda size haber veriyor. Gelen bildirimde reddet ve detaylar diye secenekler cikiyor. Benim istedigim seyse telefonu cebimden cikarmayla ugrasmayip saat uzerinden reddetmek.

Eki Görüntüle 2291487
Bu tarz bahsettiğiniz etkileşimleri Apple Watch üzerinden uygulamaların bi kısmında yapabiliyorsunuz. Ama burada asıl önemli olan uygulama geliştiricisininde saat üzerinde etkileşime uygun şekilde geliştirmeside önemli bir etken. Ben isterseniz müsait olduğum bir vakitte deneyip size geri dönüş yaparım.

Bu tarz bahsettiğiniz etkileşimleri Apple Watch üzerinden uygulamaların bir kısmında yapabiliyorsunuz. Ama burada asıl önemli olan uygulama geliştiricisininde saat üzerinde etkileşime uygun şekilde geliştirmeside önemli bir etken. Ben isterseniz müsait olduğum bir vakitte deneyip size geri dönüş yaparım.

Yapabilirseniz guzel olur. Hem benim icin hem de baska insanlar bu konuyu arastirmak isteyebilir. Onlar icin de bir kaynak birakmis oluruz buraya. Ne zaman musait olursaniz yapabilirsiniz. Sure sorunu yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı