Akıllı tahta şifresini kaldırma

Bhobos

Hectopat
Daha fazla  
Ben lisede okuyan bir öğrenciyim. Geçen bilgisayar dersinde hocamız tahtaya atak adlı bir program kuruyordu. Sadece flash bellekle açılabilcekmiş hocaya sordum eğer açarsak ceza alır mıyiz diye açarsanız sözlülerinize 100 vericem dedi. Şimdi yapmam gerek atak kurulu bir tahtayi her yolla olabilir açabilmek süre cumaya kadar aklımdaki fikir BIOS'tan format atmak gibi bir şey fikirlerinizi bekliyorum.

1489864462458.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben lisede okuyan bir öğrenciyim. Geçen bilgisayar dersinde hocamız tahtaya atak adlı bir program kuruyordu. Sadece flash bellekle açılabilcekmiş hocaya sordum eğer açarsak ceza alır mıyiz diye açarsanız sözlülerinize 100 vericem dedi. Şimdi yapmam gerek atak kurulu bir tahtayi her yolla olabilir açabilmek süre cumaya kadar aklımdaki fikir BIOS'tan format atmak gibi bir şey fikirlerinizi bekliyorum.

Eki Görüntüle 221726
Kardeşim o ilk ekran geldiğinde yani geri sayım yapan ekran geldiğinde o ekranın en solundan küçük bir hareketle sağına doğru kaydır. Daha sonra görev görünümü gelecek oradan masaüstüne geçebilirsin. Oraya daha önceden yada hemen açtığın anda bir not defteri çıkartıp içerisine "taskmgr.exe" yazıyorsun daha sonra farklı kaydedip dosya adının sonuna ".cmd" getiriyorsun. Bu senin görev yöneticisini açmanı sağlayacak. Masaüstüne gelip kaydettiğin isimle bir cmd komutu bulacaksın onda tıkla daha sonra oradan "windows gezginini" bulup yenilersen bilgisayar normal bir şekilde açılır.
Ancak bu bilgisayarınız Windows 10 ise gerçekleşir.

Kardeşim o ilk ekran geldiğinde yani geri sayım yapan ekran geldiğinde o ekranın en solundan küçük bir hareketle sağına doğru kaydır. Daha sonra görev görünümü gelecek oradan masaüstüne geçebilirsin. Oraya daha önceden yada hemen açtığın anda bir not defteri çıkartıp içerisine "taskmgr.exe" yazıyorsun daha sonra farklı kaydedip dosya adının sonuna ".cmd" getiriyorsun. Bu senin görev yöneticisini açmanı sağlayacak. Masaüstüne gelip kaydettiğin isimle bir cmd komutu bulacaksın onda tıkla daha sonra oradan "windows gezginini" bulup yenilersen bilgisayar normal bir şekilde açılır.
Ancak bu bilgisayarınız Windows 10 ise gerçekleşir.
İşe yarıyor mu gerçekten?

Format atmaya çalışma eline yüzüne bulaştırabilirsin. Driver problemi çıkacaktır. Belki Pardus üzerinden atak programını silebilirsin.

Ekrana çok fazla tıkla, kilit ekranı falan varsa da sürekli basıp uygulamanın donmasını sağla, uygulama donduktan sonra kasanın düğmesine bas, bu uygulama kapatılmaya engelliyor dediği zaman kapatmayı iptal et ve böylece Atak programı kapanmış olacaktır.

Pardus bir linux işletim sistemi olduğu için dosya yöneticisinden Windowsta bulunan bütün dosyaları görüntüleyebilirsin. Onun öncesinde disk biçimi farklı olduğu için disk yazma iznini halletmen gerekiyor. İnternetten bakarak yaparsın. Sonra program files içinden atak programını silersin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı