Akıllı tahtadan Flash'a virüs mü girdi?

591016

Decapat
Arkadaşlar ben daha bugün Technopat Sosyal'de akıllı tahtaların hepsinde virüs olduğunu ve USB'ye bulaştığına dair konulari gördüm.
Sorum şu ben sunum için Android sürümü Android 5.1 lollipop olan Android cihazıma USB'yi OTG ile takıyorum içine gerekli sunum dosyalarını atıyorum akıllı tahtaya takıp sunumu yapıyorum eve geldiğimde bazen USB takmam gerekiyor OTG ile Android 5.1 lollipop olan tabletime takmam gerekiyor.
Ben bu olayı görmeden önce hep flash a atıp tahtaya atıp geri tabletime takıyordum.
Şimdi bizim akıllı tahtada virüs varsa benim USB'ye illaki bulaşmıştır bunu biliyorum.
Size 4 sorum var.
1) benim cihazım Android olduğu için USB'me akıllı tahtadan virüs bulaştıysa benim Android cihazima virüs girmiş midir?
2) USB'deki dosyalara virüs bulaşmış mıdır?
3) ben bu dosyaları tablete attım dosyalardan tablete bulaşır mı?
4) dosyalarıma virüs bulaştıysa kurtarmanın yolu var mı?
Bilgisayara taksam her türlü virus bulaşır bilgisayara onu zaten biliyorum.
Bu arada USB diyorum yanlış kavram kullanıyorsam bilmiyorum USB diye Flash'ı kastediyorum.

Windows virüsleri Android platformuna bulaşmaz kafanız rahat olsun. Dosyalar virüslü olur ama aktif olmaz o yüzden başka bir Windows'a takma takarsanda hemen Flash'ı sıfırla ve Windows'dan virüsleri temizle.

İlla ki virüs olacak diye bir kural yok, ancak o tahtalardaki programlar çoğunlukla crack oluyor. Sağdan soldan bir sürü flash takıldığı da düşünülürse virüs bulunması muhtemel.

Eğer tarama yaptıysanız kullanabilirsiniz sorun olmaz.

Windows virüsleri Android platformuna bulaşmaz kafanız rahat olsun. Dosyalar virüslü olur ama aktif olmaz o yüzden başka bir Windows'a takma takarsanda hemen Flash'ı sıfırla ve Windows'dan virüsleri temizle.

Hangi dosya formatlarına bulaşır? Resim olan her formata bulaşıyor zaten MP3 MP4'e de bulaşıyor txtlere bulaşıyor mu? Yani içinde yazanlar olsada illa bir yerde gizli olabilir mi?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı