Akıllı telefon pilleri

VolkanB

Hectopat
Daha fazla  
İnternette küçük bir araştırma yaptım ve gece yatarken telefonun şarjda kalmasının doğru oLmadığını veya aksine bir şey olmayacağı lion pil otomatik akım kesiyor diye bilgiler yer alıyor.Sizce doğru şarj nasıl olmalı.

(Bilindik her sitede farklı bir şey yazıyor.
Foruma baktım göremedim o yüzden konu açtım.)

Günümüzde çoğunluk olarak lityum-iyon piller kullanılıyor. Bu pilleri %100-1 arasında kullanırsan hiçbir şekilde ömründen azalma olmaz. İstediğin zaman şarja tak istediğin zaman çıkar. Sorun olmaz. Ama şarjı biterse yani telefon şarjı olmadığı için kapanırsa ömründe azalma olur. Gece şarjda bırakmanın hiçbir zararı yok. Çünkü %100 olduktan sonra prizden elektrik çekmeyi kesiyor.

Bende öyle biliyorum ama bazı sitelerde farklı bilgiler var ve bu bilgiler kullanıcıları yanıltabiliyor o yüzden insan kesin bir bilgi sahibi olamıyor.

Sende haklısın.Bilgi sahibi olan-olmayan herkez tavsiyede bulunabilir.Kesin sonuç için telefonun resmi sitesinden pil ile alakalı bölüme bakabilirsin.

Telefonlar nerdeyse bizden akıllı, alacağın son model. Bir cihaz veya 2012 sonrası alacağın cihazların bataryaları zaten otomatik akım kesiyor. Sen telefonun şarja tak dediğinde tak çıkart dediğinde çıkart. Gece şarja bırakmanın zararı çok az olur bataryalar bir müddet sonra akım almıyor zaten. En önemlisi şu şarj esnasında ya telefonu kapa ya da açıksa cihazı kullanmamaya bak bu pil ömrüne doğrudan etkiler. Bir önemli konu ise mesela bir gün %15 de şarja taktıysan diğer ki gün %13'de tak. Cihazın %5'in altına inmesine izin vermezsen iyi olur pil ömrü açısından.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı