Akıllı telefona format atılabiliyor mu?

afterxalien42

Decapat
Huawei marka telefonum var. Aralarda sapıtıyor ve telefondaki bazı konumları karmakarışık ettim. Android telefonlara format atılabiliyor mu? Sanki böyle bir şey duymuştum.

Tabii ki, rahatlıkla atabilirsiniz. Ancak format atmadan önce Google hesabınızın şifresini bildiğinizden emin olun. Yeniden kurarken sizden o Google hesabını isteyecektir.

Bilgisayarınızdan flash atabiliyorsunuz galiba. Tam bilmiyorum.
Klasik Android flashı atarsanız doğru çalışmayacaktır. Telefonunuza Huawei kendi grafiksel arayüzünü atmış olmalı. Kendi telefonunuzun internette tam flash dosyasını bulup atmalısınız.

Bilgisayarınızdan flash atabiliyorsunuz galiba. Tam bilmiyorum.
Klasik Android flashı atarsanız doğru çalışmayacaktır. Telefonunuza Huawei kendi grafiksel arayüzünü atmış olmalı. Kendi telefonunuzun internette tam flash dosyasını bulup atmalısınız.
Siz yazılımı yeniden kurmaktan bahsediyorsunuz. Arkadaş sadece format ile ilgili soru sormuş.

Fabrika ayarlarına dönebilirsin. Recovery ekranından atılanı diyorsan ikisi de aynı şey. Diğeri telefon açılamayacak durumdaysa kullanılıyor.

Windows 10 sıfırlama ile aynı. Windows 10'u kendi sıfırlama sistemi ile sıfırlarsan sürücüler, disk bölümleme aynı kalır. Format ise baştan her şeyi sıfırlar. Telefonlarda bu yok tabii. Ama yine de her yazılımda format atma ile sıfırlamanın aynı olmadığını bilmiş olursun.

Recovery yani kurtarma ekranından atılan sert sıfırlama tabiri ile geçer, diğeri ise hafif sıfırlama şeklinde adlandırılır. Fabrika ayarlarına döndüğünüz takdir de telefonunuzun /data bölümü silinir ve ayarları sıfırlanır. Sert sıfırlama da ise yani kurtarma ekranından yaparsanız bu sıfırlamaya ek olarak /data /cache /dalvik bölümleri de sıfırlanır. Sisteminiz ilk yazılım yüklendiği ana geri döner diyebiliriz.

Recovery yani kurtarma ekranından atılan sert sıfırlama tabiri ile geçer, diğeri ise hafif sıfırlama şeklinde adlandırılır. Fabrika ayarlarına döndüğünüz takdir de telefonunuzun /data bölümü silinir ve ayarları sıfırlanır. Sert sıfırlama da ise yani kurtarma ekranından yaparsanız bu sıfırlamaya ek olarak /data /cache /dalvik bölümleri de sıfırlanır. Sisteminiz ilk yazılım yüklendiği ana geri döner diyebiliriz.

%100 👍

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı